Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makkarajambalaija muurikalla

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Grillimakkaraa
1 kpl
Sipuli
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Kurkumaa
2 - 3 kpl
Lehtisellerin vartta
1 kpl
Punainen paprika
2 dl
Pikäjyväistä riisiä
2 rkl
Tomaattisosetta
5 dl
Lihalientä
3 rkl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Viipaloi makkarat ja ruskista muurikalla tai pannulla. Nosta syrjään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kääntele hetken aikaa kuumassa öljyssä. Vähennä lämpöä ja lisää joukkoon kurkuma, viipaloidut lehtisellerit, paloiteltu paprika ja riisit. Kääntele, kunnes riisit ovat läpikuultavia. Lisää pannulle tomaattisose ja lihaliemi. Kääntele ainekset sekaisin ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja liemi on imeytynyt riiseihin. Lisää pannulle makkarat ja lisää tarvittaessa vettä niin, että riisit ovat kostean pehmeitä. Mausta persiljalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.6.2009
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.