Makkarakastike
15 min

Nappaa talteen!
Perinteinen makkarakastike saa lisää makua currysta ja ketsupista. Tämän maidottoman makkarakastikkeen maun innoittajana on berliiniläinen katuruokaklassikko, currywurst.
| 2 kpl | sipulia |
| 500 g | (1 pkt) lenkkimakkaraa |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | currya |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | ketsuppia |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kauravalmistetta (”kermaa”) |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi lenkkimakkara. Hienonna persilja.
- 2.
Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipulia 1–2 minuuttia. Lisää makkarat ja ruskista kevyesti. Sekoita joukkoon curry ja paista vielä 1 minuutti.
- 3.
Lisää vesi, ketsuppi, soija ja kauravalmiste. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarvittaessa. Viimeistele kastike persiljalla.
- 4.
Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Perinteinen makkarakastike saa lisää makua currysta ja ketsupista. Tämän maidottoman makkarakastikkeen maun innoittajana on berliiniläinen katuruokaklassikko, currywurst.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 500 g | (1 pkt) lenkkimakkaraa |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | currya |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | ketsuppia |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kauravalmistetta (”kermaa”) |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi lenkkimakkara. Hienonna persilja.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 500 g (1 pkt) lenkkimakkaraa 1 kpl ruukku lehtipersiljaa - 2
Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipulia 1–2 minuuttia. Lisää makkarat ja ruskista kevyesti. Sekoita joukkoon curry ja paista vielä 1 minuutti.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1 tl currya - 3
Lisää vesi, ketsuppi, soija ja kauravalmiste. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarvittaessa. Viimeistele kastike persiljalla.
Määrä Ainesosa 1 dl vettä 1/2 dl ketsuppia 2 rkl soijakastiketta 2 1/2 dl (1 prk) kauravalmistetta (”kermaa”) - 4
Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Vinkki: Lisää kastikkeen joukkoon pakasteherneitä tai raastettua porkkanaa.
Ravintosisältö
431
Energiaa kcal
1803
Energiaa kj
34,0 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
431
Energiaa kcal
1803
Energiaa kj
34,0 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























