Makkarakastike

arvosana4/5

(7)arviota
4 Annosta

15 min

Perinteinen makkarakastike saa lisää makua currysta ja ketsupista. Tämän maidottoman makkarakastikkeen maun innoittajana on berliiniläinen katuruokaklassikko, currywurst.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplsipulia
500 g(1 pkt) lenkkimakkaraa
1 kplruukku lehtipersiljaa
1 rklrypsiöljyä
1 tlcurrya
1 dlvettä
1/2 dlketsuppia
2 rklsoijakastiketta
2 1/2 dl(1 prk) kauravalmistetta (”kermaa”)

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi lenkkimakkara. Hienonna persilja.

    MääräAinesosa
    2 kplsipulia
    500 g(1 pkt) lenkkimakkaraa
    1 kplruukku lehtipersiljaa
  2. 2

    Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipulia 1–2 minuuttia. Lisää makkarat ja ruskista kevyesti. Sekoita joukkoon curry ja paista vielä 1 minuutti.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    1 tlcurrya
  3. 3

    Lisää vesi, ketsuppi, soija ja kauravalmiste. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarvittaessa. Viimeistele kastike persiljalla.

    MääräAinesosa
    1 dlvettä
    1/2 dlketsuppia
    2 rklsoijakastiketta
    2 1/2 dl(1 prk) kauravalmistetta (”kermaa”)
  4. 4

    Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Vinkki: Lisää kastikkeen joukkoon pakasteherneitä tai raastettua porkkanaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
26.8.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä