Makkarakastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Makkarakastike

Makkarakastike

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen makkarakastike saa lisää makua currysta ja ketsupista. Tämän maidottoman makkarakastikkeen maun innoittajana on berliiniläinen katuruokaklassikko, currywurst.

Ainekset

2 kpl
Sipulia
500 g
(1 pkt) lenkkimakkaraa
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
Currya
1 dl
Vettä
1/2 dl
Ketsuppia
2 rkl
soijakastiketta
2 1/2 dl
(1 prk) kaura- tai soijavalmistetta (”kermaa”)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi lenkkimakkara. Hienonna persilja.

2 kpl
Sipulia
500 g
(1 pkt) lenkkimakkaraa
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
2

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipulia 1–2 minuuttia. Lisää makkarat ja ruskista kevyesti. Sekoita joukkoon curry ja paista vielä 1 minuutti.

1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
Currya
3

Lisää vesi, ketsuppi, soija ja kaura- tai soijavalmiste. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarvittaessa. Viimeistele kastike persiljalla.

1 dl
Vettä
1/2 dl
Ketsuppia
2 rkl
soijakastiketta
2 1/2 dl
(1 prk) kaura- tai soijavalmistetta (”kermaa”)
4

Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Vinkki: Lisää kastikkeen joukkoon pakasteherneitä tai raastettua porkkanaa.

Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
Julkaistu: 26.4.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1712

409

33,0 g

11,8 g

14,8 g

5,8 g

0,8 g

14,0 g

4,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli