Maltan maljat

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 dlpuuroriisiä
1 rklvoita
2 dlvettä
1 kplkanelitanko
7 dlmaitoa
1/2 tlsuolaa
1 dlkuorittuja manteleita
1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 dlkermaa

Väliin:

3 dlvadelmia

Valmistus

  1. 1

    Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä riisiä hetken aikaa. Lisää vesi. Anna veden imeytyä riisiin ennen maidon lisäämistä. Nosta mukaan kanelitanko ja lisää maitoa pienissä erissä. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Sekoita välillä varoen, etteivät suurimot rikkoudu. Mausta suolalla. Anna puuron jäähtyä.Säästä yksi manteli onnenmanteliksi ja rouhi loput karkeaksi rouheeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta kylmä puuro sokerilla, vaniljasokerilla ja mantelirouheella. Sekoita kokonainen manteli puuroon.Nostele kermavaahto lopuksi puuron kanssa sekaisin. Kokoa jälkiruoka laseihin kerroksittain vadelmien kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025