Maltan maljat - Yhteishyvä

Maltan maljat

???
Annokset
8
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 dl
Puuroriisiä
1 rkl
Voita
2 dl
Vettä
1 kpl
Kanelitanko
7 dl
Maitoa
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Kuorittuja manteleita
1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Kermaa

VÄLIIN:

3 dl
Vadelmia

Näin teet

1

Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä riisiä hetken aikaa. Lisää vesi. Anna veden imeytyä riisiin ennen maidon lisäämistä. Nosta mukaan kanelitanko ja lisää maitoa pienissä erissä. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Sekoita välillä varoen, etteivät suurimot rikkoudu. Mausta suolalla. Anna puuron jäähtyä.Säästä yksi manteli onnenmanteliksi ja rouhi loput karkeaksi rouheeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta kylmä puuro sokerilla, vaniljasokerilla ja mantelirouheella. Sekoita kokonainen manteli puuroon.Nostele kermavaahto lopuksi puuron kanssa sekaisin. Kokoa jälkiruoka laseihin kerroksittain vadelmien kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa