Maltan maljat | Puurot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Maltan maljat

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 1/2 dl
Puuroriisiä
1 rkl
Voita
2 dl
Vettä
1 kpl
Kanelitanko
7 dl
Maitoa
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Kuorittuja manteleita
1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Kermaa

väliin:

3 dl
Vadelmia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä riisiä hetken aikaa. Lisää vesi. Anna veden imeytyä riisiin ennen maidon lisäämistä. Nosta mukaan kanelitanko ja lisää maitoa pienissä erissä. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Sekoita välillä varoen, etteivät suurimot rikkoudu. Mausta suolalla. Anna puuron jäähtyä.Säästä yksi manteli onnenmanteliksi ja rouhi loput karkeaksi rouheeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta kylmä puuro sokerilla, vaniljasokerilla ja mantelirouheella. Sekoita kokonainen manteli puuroon.Nostele kermavaahto lopuksi puuron kanssa sekaisin. Kokoa jälkiruoka laseihin kerroksittain vadelmien kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.