Mamman madekeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mamman madekeitto

Mamman madekeitto
Kappaleita
6
Valmistusaika
Tunti
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 - 1 1/2 kg
Made nyljettynä ja sisälmykset poistettuna
1 tl
Merisuolaa
1 l
Vettä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Porkkana
Puolikas lanttu
5 kpl
Isoa perunaa
5 kpl
Kokonaista maustepippuria
2 dl
Kuohukermaa
1/2 tl
Hunajaa
Pieni nippu tilliä

Näin teet

1

Paloittele made noin 5 cm:n paloiksi ja keitä paloja kuoritun ja lohkotun sipulin kanssa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kuori ja kuutioi porkkana, lanttu sekä perunat.

2

Nostele mateenpalat liemestä ja perkaa ne ruodottomiksi. Siivilöi keitinliemi ja kaada liemi takaisin kattilaan. Lisää liemeen porkkana, lanttu ja perunakuutiot sekä maustepippurit. Keitä juurekset lähes kypsiksi ja lisää mateenpalat. Anna keiton vielä lämmetä ja lisää lopuksi vielä kerma sekä hunaja. Pilko valmiin keiton päälle tilliä ja tarjoa sen kanssa esimerkiksi luomuruisleipää.

Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 27.2.2007
Muokattu: 8.7.2019