Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mamman madekeitto

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta

Ainekset

1 - 1 1/2 kg
Made nyljettynä ja sisälmykset poistettuna
1 tl
Merisuolaa
1 l
Vettä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Porkkana
Puolikas lanttu
5 kpl
Isoa perunaa
5 kpl
Kokonaista maustepippuria
2 dl
Kuohukermaa
1/2 tl
Hunajaa
Pieni nippu tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele made noin 5 cm:n paloiksi ja keitä paloja kuoritun ja lohkotun sipulin kanssa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kuori ja kuutioi porkkana, lanttu sekä perunat.

2

Nostele mateenpalat liemestä ja perkaa ne ruodottomiksi. Siivilöi keitinliemi ja kaada liemi takaisin kattilaan. Lisää liemeen porkkana, lanttu ja perunakuutiot sekä maustepippurit. Keitä juurekset lähes kypsiksi ja lisää mateenpalat. Anna keiton vielä lämmetä ja lisää lopuksi vielä kerma sekä hunaja. Pilko valmiin keiton päälle tilliä ja tarjoa sen kanssa esimerkiksi luomuruisleipää.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 27.2.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.