Mamman madekeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mamman madekeitto

Mamman madekeitto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta

Ainekset

1 - 1 1/2 kg
Made nyljettynä ja sisälmykset poistettuna
1 tl
Merisuolaa
1 l
Vettä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Porkkana
Puolikas lanttu
5 kpl
Isoa perunaa
5 kpl
Kokonaista maustepippuria
2 dl
Kuohukermaa
1/2 tl
Hunajaa
Pieni nippu tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Paloittele made noin 5 cm:n paloiksi ja keitä paloja kuoritun ja lohkotun sipulin kanssa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kuori ja kuutioi porkkana, lanttu sekä perunat.

2

Nostele mateenpalat liemestä ja perkaa ne ruodottomiksi. Siivilöi keitinliemi ja kaada liemi takaisin kattilaan. Lisää liemeen porkkana, lanttu ja perunakuutiot sekä maustepippurit. Keitä juurekset lähes kypsiksi ja lisää mateenpalat. Anna keiton vielä lämmetä ja lisää lopuksi vielä kerma sekä hunaja. Pilko valmiin keiton päälle tilliä ja tarjoa sen kanssa esimerkiksi luomuruisleipää.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 27.2.2007
Muokattu: 13.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.