Mamman paras bolognese - Yhteishyvä

Mamman paras bolognese

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

50 g
Pekonia
1 kpl
Porkkana
100 g
Juuriselleriä
1 kpl
Sipuli
500 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä tai margariinia
1 tl
Vehnäjauhoja
2 dl
Lihalientä
1 dl
Punaviiniä
4 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
Tomaattimurskaa
Suolaa
Mustapippuria
1/2 kpl
Laakerinlehteä
1/2 tl
Timjamia
1/2 dl
Kermaa
Tuoretta basilikaa

Näin teet

1

Suikaloi pekoni. Kuori porkkana ja selleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Käristä pekoni padassa. Lisää jauheliha. Jos pekonista ei irtoa tarpeeksi rasvaa, lisää hiukan öljyä tai margariinia. Lisää hetken kuluttua porkkana- ja selleriraaste sekä sipulisilppu. Kääntele seosta padassa hetken aikaa. Lisää vehnäjauhot, lihaliemi, viini, tomaattisose ja tomaattimurska. Lisää mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä ainakin tunti. Mausta tulee täyteläinen vain pitkään hauduttamalla. Lisää kerma ja silputtu basilika ja tarkista kastikkeen maku. Tarjoa pastan ja juustoraasteen kanssa.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 13.12.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa