Mamman paras bolognese

Nappaa talteen!
| 50 g | pekonia |
| 1 kpl | porkkana |
| 100 g | juuriselleriä |
| 1 kpl | sipuli |
| 500 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä tai margariinia |
| 1 tl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | lihalientä |
| 1 dl | punaviiniä |
| 4 rkl | tomaattisosetta |
| 1 kpl | tomaattimurskaa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 1/2 kpl | laakerinlehteä |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/2 dl | kermaa |
| tuoretta basilikaa |
- 1.
Suikaloi pekoni. Kuori porkkana ja selleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Käristä pekoni padassa. Lisää jauheliha. Jos pekonista ei irtoa tarpeeksi rasvaa, lisää hiukan öljyä tai margariinia. Lisää hetken kuluttua porkkana- ja selleriraaste sekä sipulisilppu. Kääntele seosta padassa hetken aikaa. Lisää vehnäjauhot, lihaliemi, viini, tomaattisose ja tomaattimurska. Lisää mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä ainakin tunti. Mausta tulee täyteläinen vain pitkään hauduttamalla. Lisää kerma ja silputtu basilika ja tarkista kastikkeen maku. Tarjoa pastan ja juustoraasteen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | pekonia |
| 1 kpl | porkkana |
| 100 g | juuriselleriä |
| 1 kpl | sipuli |
| 500 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | öljyä tai margariinia |
| 1 tl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | lihalientä |
| 1 dl | punaviiniä |
| 4 rkl | tomaattisosetta |
| 1 kpl | tomaattimurskaa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 1/2 kpl | laakerinlehteä |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/2 dl | kermaa |
| tuoretta basilikaa |
Valmistus
- 1
Suikaloi pekoni. Kuori porkkana ja selleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Käristä pekoni padassa. Lisää jauheliha. Jos pekonista ei irtoa tarpeeksi rasvaa, lisää hiukan öljyä tai margariinia. Lisää hetken kuluttua porkkana- ja selleriraaste sekä sipulisilppu. Kääntele seosta padassa hetken aikaa. Lisää vehnäjauhot, lihaliemi, viini, tomaattisose ja tomaattimurska. Lisää mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä ainakin tunti. Mausta tulee täyteläinen vain pitkään hauduttamalla. Lisää kerma ja silputtu basilika ja tarkista kastikkeen maku. Tarjoa pastan ja juustoraasteen kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












