Mamman paras bolognese

arvosana1/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
50 gpekonia
1 kplporkkana
100 gjuuriselleriä
1 kplsipuli
500 gjauhelihaa
1 rklöljyä tai margariinia
1 tlvehnäjauhoja
2 dllihalientä
1 dlpunaviiniä
4 rkltomaattisosetta
1 kpltomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
1/2 kpllaakerinlehteä
1/2 tltimjamia
1/2 dlkermaa
tuoretta basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi pekoni. Kuori porkkana ja selleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Käristä pekoni padassa. Lisää jauheliha. Jos pekonista ei irtoa tarpeeksi rasvaa, lisää hiukan öljyä tai margariinia. Lisää hetken kuluttua porkkana- ja selleriraaste sekä sipulisilppu. Kääntele seosta padassa hetken aikaa. Lisää vehnäjauhot, lihaliemi, viini, tomaattisose ja tomaattimurska. Lisää mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä ainakin tunti. Mausta tulee täyteläinen vain pitkään hauduttamalla. Lisää kerma ja silputtu basilika ja tarkista kastikkeen maku. Tarjoa pastan ja juustoraasteen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä