Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mamman paras bolognese

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

50 g
Pekonia
1 kpl
Porkkana
100 g
Juuriselleriä
1 kpl
Sipuli
500 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä tai margariinia
1 tl
Vehnäjauhoja
2 dl
Lihalientä
1 dl
Punaviiniä
4 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
Tomaattimurskaa
Suolaa
Mustapippuria
1/2 kpl
Laakerinlehteä
1/2 tl
Timjamia
1/2 dl
Kermaa
Tuoretta basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Suikaloi pekoni. Kuori porkkana ja selleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Käristä pekoni padassa. Lisää jauheliha. Jos pekonista ei irtoa tarpeeksi rasvaa, lisää hiukan öljyä tai margariinia. Lisää hetken kuluttua porkkana- ja selleriraaste sekä sipulisilppu. Kääntele seosta padassa hetken aikaa. Lisää vehnäjauhot, lihaliemi, viini, tomaattisose ja tomaattimurska. Lisää mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä ainakin tunti. Mausta tulee täyteläinen vain pitkään hauduttamalla. Lisää kerma ja silputtu basilika ja tarkista kastikkeen maku. Tarjoa pastan ja juustoraasteen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 13.12.2007
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.