Mansikka-kookosbritakakku - Yhteishyvä

Mansikka-kookosbritakakku

???
Annokset
10
Britakakku on keveä ja murea kesäkakku! Britakakun pohjan erikoisuus on murotaikinan päälle tulevassa marenkikerroksessa. Mansikkatäyte keventyy rahkalla ja maustuu kookoksella.
Jaa Somessa

Ainekset

125 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 kpl
Keltuaista
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Maitoa

MARENKI

2 kpl
Valkuaista
1 1/2 dl
Sokeria

TÄYTE

2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1/2 dl
Kookoshiutaleita
1/2 dl
Sokeria
1/2 l
Mansikoita

PINNALLE

Tomusokeria

Näin teet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhot ja maito rasvavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (n. 22 x 32 cm).
1

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhot ja maito rasvavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (n. 22 x 32 cm).

Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinapohjalle.
2

Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinapohjalle.

Paista pohjalevyä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahtia.
3

Paista pohjalevyä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahtia.

Valmista täyte. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, kookoshiutaleet ja sokeri. Perkaa ja pilko mansikat.
4

Valmista täyte. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, kookoshiutaleet ja sokeri. Perkaa ja pilko mansikat.

Nosta toinen kakkulevyistä tarjoiluastiaan. Levitä päälle kerma-rahkaseos ja puolet mansikoista.
5

Nosta toinen kakkulevyistä tarjoiluastiaan. Levitä päälle kerma-rahkaseos ja puolet mansikoista.

Nosta päälle toinen kakkulevy. Koristele pinta mansikoilla ja tomusokerilla.
6

Nosta päälle toinen kakkulevy. Koristele pinta mansikoilla ja tomusokerilla.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja36 g363 g
Proteiinia6 g61 g
Rasvaa19 g185 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj1423 14232
Energiaa kcal340 3401

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • Tomusokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja36 g363 g
Proteiinia6 g61 g
Rasvaa19 g185 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj1423 14232
Energiaa kcal340 3401

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • Tomusokeria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.