Mansikka-kookosbritakakku

Nappaa talteen!
Britakakku on keveä ja murea kesäkakku! Britakakun pohjan erikoisuus on kakkutaikinan päälle tulevassa marenkikerroksessa. Mansikkatäyte keventyy rahkalla ja maustuu kookoksella.
| 125 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | keltuaista |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | maitoa |
| Marenki | |
|---|---|
| 2 kpl | valkuaista |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| Täyte | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 1/2 dl | kookoshiutaleita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 l | mansikoita |
| Pinnalle | |
| tomusokeria | |
- 1.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhot ja maito rasvavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (n. 22 x 32 cm).
- 2.
Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinapohjalle.
- 3.
Paista pohjalevyä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahtia.
- 4.
Valmista täyte. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, kookoshiutaleet ja sokeri. Perkaa ja pilko mansikat.
- 5.
Nosta toinen kakkulevyistä tarjoiluastiaan. Levitä päälle kerma-rahkaseos ja puolet mansikoista.
- 6.
Nosta päälle toinen kakkulevy. Koristele pinta mansikoilla ja tomusokerilla.
Mansikka-kookosbritakakku
arvosana5/5
Britakakku on keveä ja murea kesäkakku! Britakakun pohjan erikoisuus on kakkutaikinan päälle tulevassa marenkikerroksessa. Mansikkatäyte keventyy rahkalla ja maustuu kookoksella.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 125 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | keltuaista |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | maitoa |
Marenki | |
| 2 kpl | valkuaista |
| 1 1/2 dl | sokeria |
Täyte | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 1/2 dl | kookoshiutaleita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 l | mansikoita |
Pinnalle | |
| tomusokeria | |
Valmistus
1Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhot ja maito rasvavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (n. 22 x 32 cm).
2Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinapohjalle.
3Paista pohjalevyä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahtia.
4Valmista täyte. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, kookoshiutaleet ja sokeri. Perkaa ja pilko mansikat.
5Nosta toinen kakkulevyistä tarjoiluastiaan. Levitä päälle kerma-rahkaseos ja puolet mansikoista.
6Nosta päälle toinen kakkulevy. Koristele pinta mansikoilla ja tomusokerilla.
Ravintosisältö
340
Energiaa kcal
1423
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
8,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
29,1 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
340
Energiaa kcal
1423
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
8,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
29,1 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli



































