Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhot ja maito rasvavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (n. 22 x 32 cm).
Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinapohjalle.
Paista pohjalevyä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahtia.
Valmista täyte. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, kookoshiutaleet ja sokeri. Perkaa ja pilko mansikat.
Nosta toinen kakkulevyistä tarjoiluastiaan. Levitä päälle kerma-rahkaseos ja puolet mansikoista.
Nosta päälle toinen kakkulevy. Koristele pinta mansikoilla ja tomusokerilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
340
1423
18,5 g
8,4 g
36,3 g
29,1 g
1,1 g
6,1 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli