Mansikka-kookosbritakakku

arvosana5/5

(1)arvio
10 Annosta

Britakakku on keveä ja murea kesäkakku! Britakakun pohjan erikoisuus on kakkutaikinan päälle tulevassa marenkikerroksessa. Mansikkatäyte keventyy rahkalla ja maustuu kookoksella.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
125 gmargariinia
1 dlsokeria
2 kplkeltuaista
1 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 dlmaitoa

Marenki

2 kplvalkuaista
1 1/2 dlsokeria

Täyte

2 dlkuohukermaa
1 kpl(250 g) maitorahkaa
1/2 dlkookoshiutaleita
1/2 dlsokeria
1/2 lmansikoita

Pinnalle

tomusokeria

Valmistus

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhot ja maito rasvavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (n. 22 x 32 cm).
    1

    Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhot ja maito rasvavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (n. 22 x 32 cm).

  2. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinapohjalle.
    2

    Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinapohjalle.

  3. Paista pohjalevyä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahtia.
    3

    Paista pohjalevyä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahtia.

  4. Valmista täyte. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, kookoshiutaleet ja sokeri. Perkaa ja pilko mansikat.
    4

    Valmista täyte. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, kookoshiutaleet ja sokeri. Perkaa ja pilko mansikat.

  5. Nosta toinen kakkulevyistä tarjoiluastiaan. Levitä päälle kerma-rahkaseos ja puolet mansikoista.
    5

    Nosta toinen kakkulevyistä tarjoiluastiaan. Levitä päälle kerma-rahkaseos ja puolet mansikoista.

  6. Nosta päälle toinen kakkulevy. Koristele pinta mansikoilla ja tomusokerilla.
    6

    Nosta päälle toinen kakkulevy. Koristele pinta mansikoilla ja tomusokerilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 22.10.2025

Samankaltaisia reseptejä