Mansikka-kookosbritakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mansikka-kookosbritakakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Britakakku on keveä ja murea kesäkakku! Britakakun pohjan erikoisuus on murotaikinan päälle tulevassa marenkikerroksessa. Mansikkatäyte keventyy rahkalla ja maustuu kookoksella.

Ainekset

125 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 kpl
Keltuaista
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Maitoa

marenki

2 kpl
Valkuaista
1 1/2 dl
Sokeria

täyte

2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1/2 dl
Kookoshiutaleita
1/2 dl
Sokeria
1/2 l
Mansikoita

pinnalle

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhot ja maito rasvavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (n. 22 x 32 cm).
1

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhot ja maito rasvavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (n. 22 x 32 cm).

Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinapohjalle.
2

Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinapohjalle.

Paista pohjalevyä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahtia.
3

Paista pohjalevyä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahtia.

Valmista täyte. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, kookoshiutaleet ja sokeri. Perkaa ja pilko mansikat.
4

Valmista täyte. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, kookoshiutaleet ja sokeri. Perkaa ja pilko mansikat.

Nosta toinen kakkulevyistä tarjoiluastiaan. Levitä päälle kerma-rahkaseos ja puolet mansikoista.
5

Nosta toinen kakkulevyistä tarjoiluastiaan. Levitä päälle kerma-rahkaseos ja puolet mansikoista.

Nosta päälle toinen kakkulevy. Koristele pinta mansikoilla ja tomusokerilla.
6

Nosta päälle toinen kakkulevy. Koristele pinta mansikoilla ja tomusokerilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1423

340

18,5 g

8,4 g

36,3 g

29,1 g

1,1 g

6,1 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli