Mansikka-teebellini
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mansikan ja samppanjan makuinen tee maustaa kuohuviinidrinkkiin sekoitettavaa mansikkasosetta. Näyttävä ruusujääpala viimeistelee mansikkabellinin.
| 200 g | (½ rs) mansikoita |
| 2 dl | vettä |
| 1 1/2 tl | valkoista irtoteetä (herkku mansikka-samppanja) |
| 1/2 dl | sokeria |
| Ruusujääpalat | |
|---|---|
| 200 g | (½ rs) mansikoita |
| 6 rkl | kuivaa kuohuviiniä |
| iso jääpalamuotti | |
| Lisäksi | |
| 6 dl | kuivaa kuohuviiniä |
- 1.
Valmista jääpalat. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Leikkaa mansikat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne lomittain ruusun muotoon isoon jääpalamuottiin. Kaada jokaiseen syvennykseen 1 rkl viiniä. Laita pakastimeen vähintään 2 tunniksi tai kunnes jääpalat ovat jäätyneet.
- 2.
Valmista mansikkasose. Huuhtele, perkaa ja viipaloi mansikat. Kiehauta vesi ja kaada se teelehtien päälle kannuun. Hauduta 5 minuuttia. Siivilöi lehdet pois. Sekoita sokeri ja mansikat teen joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.
- 3.
Mittaa laseihin ½ dl mansikkasosetta sekä 1 dl kuohuviiniä. Viimeistele juomat jääpaloilla.
Mansikka-teebellini
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Mansikan ja samppanjan makuinen tee maustaa kuohuviinidrinkkiin sekoitettavaa mansikkasosetta. Näyttävä ruusujääpala viimeistelee mansikkabellinin.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (½ rs) mansikoita |
| 2 dl | vettä |
| 1 1/2 tl | valkoista irtoteetä (herkku mansikka-samppanja) |
| 1/2 dl | sokeria |
Ruusujääpalat | |
| 200 g | (½ rs) mansikoita |
| 6 rkl | kuivaa kuohuviiniä |
| iso jääpalamuotti | |
Lisäksi | |
| 6 dl | kuivaa kuohuviiniä |
Valmistus
- 1
Valmista jääpalat. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Leikkaa mansikat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne lomittain ruusun muotoon isoon jääpalamuottiin. Kaada jokaiseen syvennykseen 1 rkl viiniä. Laita pakastimeen vähintään 2 tunniksi tai kunnes jääpalat ovat jäätyneet.
Määrä Ainesosa 200 g (½ rs) mansikoita iso jääpalamuotti 6 rkl kuivaa kuohuviiniä - 2
Valmista mansikkasose. Huuhtele, perkaa ja viipaloi mansikat. Kiehauta vesi ja kaada se teelehtien päälle kannuun. Hauduta 5 minuuttia. Siivilöi lehdet pois. Sekoita sokeri ja mansikat teen joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 200 g (½ rs) mansikoita 2 dl vettä 1 1/2 tl valkoista irtoteetä (herkku mansikka-samppanja) 1/2 dl sokeria - 3
Mittaa laseihin ½ dl mansikkasosetta sekä 1 dl kuohuviiniä. Viimeistele juomat jääpaloilla.
Määrä Ainesosa 6 dl kuivaa kuohuviiniä
Vinkki: Voit tehdä ruusujääpalat myös kertakäyttöisen pahvimukin pohjalle tai muffinipellin koloihin.
Ravintosisältö
129
Energiaa kcal
539
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
21,2 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
0,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
129
Energiaa kcal
539
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
21,2 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
0,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: iso jääpalamuotti.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























