Mansikka-teebellini

arvosana5/5

(3)arviota
6 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Mansikan ja samppanjan makuinen tee maustaa kuohuviinidrinkkiin sekoitettavaa mansikkasosetta. Näyttävä ruusujääpala viimeistelee mansikkabellinin.

Ainekset

MääräAinesosa
200 g(½ rs) mansikoita
2 dlvettä
1 1/2 tlvalkoista irtoteetä (herkku mansikka-samppanja)
1/2 dlsokeria

Ruusujääpalat

200 g(½ rs) mansikoita
6 rklkuivaa kuohuviiniä
iso jääpalamuotti

Lisäksi

6 dlkuivaa kuohuviiniä

Valmistus

  1. 1

    Valmista jääpalat. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Leikkaa mansikat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne lomittain ruusun muotoon isoon jääpalamuottiin. Kaada jokaiseen syvennykseen 1 rkl viiniä. Laita pakastimeen vähintään 2 tunniksi tai kunnes jääpalat ovat jäätyneet.

    MääräAinesosa
    200 g(½ rs) mansikoita
    iso jääpalamuotti
    6 rklkuivaa kuohuviiniä
  2. 2

    Valmista mansikkasose. Huuhtele, perkaa ja viipaloi mansikat. Kiehauta vesi ja kaada se teelehtien päälle kannuun. Hauduta 5 minuuttia. Siivilöi lehdet pois. Sekoita sokeri ja mansikat teen joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    200 g(½ rs) mansikoita
    2 dlvettä
    1 1/2 tlvalkoista irtoteetä (herkku mansikka-samppanja)
    1/2 dlsokeria
  3. 3

    Mittaa laseihin ½ dl mansikkasosetta sekä 1 dl kuohuviiniä. Viimeistele juomat jääpaloilla.

    MääräAinesosa
    6 dlkuivaa kuohuviiniä

Vinkki: Voit tehdä ruusujääpalat myös kertakäyttöisen pahvimukin pohjalle tai muffinipellin koloihin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: iso jääpalamuotti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
5.4.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä