Mansikkasalsa | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mansikkasalsa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa mansikkasalsaa esimerkiksi grillattujen broilerinkoipien kanssa.

Ainekset

200 g
Tuoreita mansikoita
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Pieni punasipuli
4 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. sitruunamelissaa ja persiljaa

kastike

1/2 kpl
Limetin mehu
2 rkl
Oliiviöljy
1/4 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista mansikoista kannat ja paloittele mansikat pieniksi. Kuutioi kurkku ja punasipuli pieniksi. Sekoita ainekset keskenään hienonnettujen yrttien kanssa. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta mansikkasalsan joukkoon. Anna maustua viileässä hetki ennen tarjoilua.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 1.7.2013
Muokattu: 13.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

370

89

7,0 g

1,0 g

4,5 g

4,3 g

1,8 g

0,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Sambal oelek -chilitahnaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli