Mantelimaito-riisipuuro | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
vegaaninen riisipuuro

Mantelimaito-riisipuuro

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Omenainen mantelimaito-riisipuuro maistuu aamupalalla tai välipalana. Nauti puuro kanelin ja mantelimaidon kanssa.

Ainekset

5 dl
Omenamehua
5 dl
Mantelimaitoa
1 - 2 kpl
Omenaa
2 dl
(tummaa) puuroriisiä
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Sokeria
1/2 tl
Kanelia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja raasta omenat. Kuumenna omenamehu kiehuvaksi, lisää riisit ja omenaraaste. Anna kiehua, kunnes neste on melkein imeytynyt riisiin.

Lisää mantelimato ja hauduta puuro hiljalleen kypsäksi. Mausta suolalla ja sokerilla. Tarjoa kanelin ja mantelimaidon kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.3.2015
Muokattu: 2.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1051

251

1,0 g

0,3 g

54,0 g

23,8 g

2,8 g

3,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Mantelimaitoa,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli