Mantelimaito-riisipuuro

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Omenainen mantelimaito-riisipuuro maistuu aamupalalla tai välipalana. Nauti puuro kanelin ja mantelimaidon kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
5 dlomenamehua
5 dlmantelimaitoa
1 - 2 kplomenaa
2 dl(tummaa) puuroriisiä
1/2 tlsuolaa
2 rklsokeria
1/2 tlkanelia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja raasta omenat. Kuumenna omenamehu kiehuvaksi, lisää riisit ja omenaraaste. Anna kiehua, kunnes neste on melkein imeytynyt riisiin.

    Lisää mantelimato ja hauduta puuro hiljalleen kypsäksi. Mausta suolalla ja sokerilla. Tarjoa kanelin ja mantelimaidon kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Mantelimaitoa, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä