Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mantelimaito-riisipuuro

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Omenainen mantelimaito-riisipuuro maistuu aamupalalla tai välipalana. Nauti puuro kanelin ja mantelimaidon kanssa.

Ainekset

5 dl
Omenamehua
5 dl
Mantelimaitoa
1 - 2 kpl
Omenaa
2 dl
(tummaa) puuroriisiä
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Sokeria
1/2 tl
Kanelia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja raasta omenat. Kuumenna omenamehu kiehuvaksi, lisää riisit ja omenaraaste. Anna kiehua, kunnes neste on melkein imeytynyt riisiin.

Lisää mantelimato ja hauduta puuro hiljalleen kypsäksi. Mausta suolalla ja sokerilla. Tarjoa kanelin ja mantelimaidon kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.3.2015
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

251

1051

1,0 g

0,3 g

54,0 g

23,8 g

2,8 g

3,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Mantelimaitoa,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli