Marinoidut sipulit

Nappaa talteen!
| 500 g | pieniä punasipuleita |
| 1/2 dl | yrttejä (timjamia, basilikaa tai salviaa) |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 dl | vettä |
| 1/2 dl | balsamiviinietikkaa |
| 1/2 dl | punaviiniä |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
- 1.
Kuori ja lohko punasipulit. Hienonna yrtit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää vesi, balsamiviinietikka, punaviini, hunaja ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät. Siirrä sipulit rasiaan tai tölkkiin, anna jäähtyä ja marinoi yön yli. Lisää halutessasi tuoretta yrttiä pinnalle ennen tarjoilua. Marinoidut sipulit sopivat alkupalaksi tai ruoan lisäkkeeksi.
Marinoidut sipulit
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | pieniä punasipuleita |
| 1/2 dl | yrttejä (timjamia, basilikaa tai salviaa) |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 dl | vettä |
| 1/2 dl | balsamiviinietikkaa |
| 1/2 dl | punaviiniä |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Valmistus
- 1
Kuori ja lohko punasipulit. Hienonna yrtit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää vesi, balsamiviinietikka, punaviini, hunaja ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät. Siirrä sipulit rasiaan tai tölkkiin, anna jäähtyä ja marinoi yön yli. Lisää halutessasi tuoretta yrttiä pinnalle ennen tarjoilua. Marinoidut sipulit sopivat alkupalaksi tai ruoan lisäkkeeksi.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












