Marokkolainen kasvispata

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 rkloliiviöljyä
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulin kynttä
1 tlinkivääriä
1 tlkurkumaa
2 tljuustokuminaa eli jeeraa
1/2 tlchilihiutaleita
1 kplsäilöttyjä tomaatteja
2 1/2 dlvettä tai kasvislientä
1 kplsäilöttyjä kikherneitä
300 gkesäkurpitsaa
2 - 3 kplporkkanaa
1 kplpaprika
suolaa
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa melko reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Poista paprikasta kanta, halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kuumenna oliiviöljy paistokasarissa. Lisää sipuli ja kuullota se, mutta älä päästä ruskistumaan. Lisää valkosipuli ja mausteet ja kääntele niitäkin pannussa minuutin ajan.Lisää tomaatit, vesi, valutetut kikherneet ja porkkanat. Kuumenna kiehuvaksi ja laske sitten lämpöä. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää sitten loput kasvikset ja kypsennä vielä kunnes ruoka on kypsää. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisänä kuskusia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä