Marokkolainen kasvispata

Nappaa talteen!
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1 tl | kurkumaa |
| 2 tl | juustokuminaa eli jeeraa |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| 1 kpl | säilöttyjä tomaatteja |
| 2 1/2 dl | vettä tai kasvislientä |
| 1 kpl | säilöttyjä kikherneitä |
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 2 - 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | paprika |
| suolaa | |
| mustapippuria |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa melko reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Poista paprikasta kanta, halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kuumenna oliiviöljy paistokasarissa. Lisää sipuli ja kuullota se, mutta älä päästä ruskistumaan. Lisää valkosipuli ja mausteet ja kääntele niitäkin pannussa minuutin ajan.Lisää tomaatit, vesi, valutetut kikherneet ja porkkanat. Kuumenna kiehuvaksi ja laske sitten lämpöä. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää sitten loput kasvikset ja kypsennä vielä kunnes ruoka on kypsää. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisänä kuskusia.
Marokkolainen kasvispata
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1 tl | kurkumaa |
| 2 tl | juustokuminaa eli jeeraa |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| 1 kpl | säilöttyjä tomaatteja |
| 2 1/2 dl | vettä tai kasvislientä |
| 1 kpl | säilöttyjä kikherneitä |
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 2 - 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | paprika |
| suolaa | |
| mustapippuria |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa melko reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Poista paprikasta kanta, halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kuumenna oliiviöljy paistokasarissa. Lisää sipuli ja kuullota se, mutta älä päästä ruskistumaan. Lisää valkosipuli ja mausteet ja kääntele niitäkin pannussa minuutin ajan.Lisää tomaatit, vesi, valutetut kikherneet ja porkkanat. Kuumenna kiehuvaksi ja laske sitten lämpöä. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää sitten loput kasvikset ja kypsennä vielä kunnes ruoka on kypsää. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisänä kuskusia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












