Maukas lihakeitto

Arvostele resepti
6 Annosta

Noin 2 tuntia

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 gkeittolihaa
1 1/2 lvettä
2 tlsuolaa
10 kplmaustepippuria
1 kpllaakerinlehti
1 kplsipuli
3 kplporkkanaa
250 glanttua
100 gjuuriselleriä
1 kplpalsternakka
6 - 8 kplkeskikokoista kiinteää perunaa
suolaa tai 1 lihaliemikuutio, tarvittaessa
pinnalle hienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhdo liha kylmässä, juoksevassa vedessä. Nosta liha kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi. Kuumenna vesi vähitellen kiehuvaksi ja kuori pois samalla pinnalle syntyvää vaahtoa. Lisää suola, laakerinlehti ja pippurit sekä kuorittu ja paloiteltu sipuli. Keitä lihaa hiljalleen 1–1 1/2 tuntia. Pese, kuori ja paloittele porkkanat, lanttu, selleri, palsternakka ja perunat. Nosta lihapala liemestä ja lisää liemeen ensin porkkana, sitten lanttu, selleri ja palsternakka. Lisää vähän myöhemmin perunalohkot. Poista lihasta mahdollinen luu ja leikkaa liha kuutioiksi. Anna keiton kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää paloitellut lihanpalat sekä tarvittaessa vettä. Anna keiton kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai yksi liemikuutio. Ripottele pinnalle lopuksi persiljasilppua. Tarjoa höyryävä keitto ruisleivän kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä