Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maukas lihakeitto

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

500 g
Keittolihaa
1 1/2 l
Vettä
2 tl
Suolaa
10 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Porkkanaa
250 g
Lanttua
100 g
Juuriselleriä
1 kpl
Palsternakka
6 - 8 kpl
Keskikokoista kiinteää perunaa
Suolaa tai 1 lihaliemikuutio, tarvittaessa
Pinnalle hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhdo liha kylmässä, juoksevassa vedessä. Nosta liha kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi. Kuumenna vesi vähitellen kiehuvaksi ja kuori pois samalla pinnalle syntyvää vaahtoa. Lisää suola, laakerinlehti ja pippurit sekä kuorittu ja paloiteltu sipuli. Keitä lihaa hiljalleen 1–1 1/2 tuntia. Pese, kuori ja paloittele porkkanat, lanttu, selleri, palsternakka ja perunat. Nosta lihapala liemestä ja lisää liemeen ensin porkkana, sitten lanttu, selleri ja palsternakka. Lisää vähän myöhemmin perunalohkot. Poista lihasta mahdollinen luu ja leikkaa liha kuutioiksi. Anna keiton kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää paloitellut lihanpalat sekä tarvittaessa vettä. Anna keiton kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai yksi liemikuutio. Ripottele pinnalle lopuksi persiljasilppua. Tarjoa höyryävä keitto ruisleivän kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.1.2006
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.