Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä ja hienonna ne. Sekoita korppujauhot muniin. Anna turvota hetki. Yhdistä kaikki aineet korppujauhoseokseen. Tee taikinasta käsin pusertelemalla pieniä pullia. Kypsennä 190-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä pyörykät kerran kypsennyksen aikana. Tarjoa pyörykät esimerkiksi tortilloiden, valmiin tomaattisalsan ja kasvisten kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
412
99
3,0 g
0,8 g
11,3 g
0,5 g
1,3 g
5,8 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Hienoa porkkanaraastetta,
1 dl Juustoraastetta,
1 rkl Tomaattisosetta (pyree),
1 tl Oreganoa,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli