Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna voi-öljyseos padassa. Lisää inkivääri, sipulit, juustokumina, chili ja tomaattisose. Kuumenna sekoitellen hetki. Lisää kaneli ja neilikat sekä juurekset, kuumenna hetki. Kaada päälle kasvisliemi. Kypsennä puolisen tuntia. Lisää linssit, kookoskerma ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 5 minuuttia. Silppua päälle persiljaa tai korianteria.
Vinkki
Silppua valmiiseen pataan pari tomaattia antamaan raikkautta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1702
407
18,5 g
11,8 g
39,0 g
10,3 g
8,3 g
16,5 g
1,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 rkl Hienonnettua inkivääriä,
2 tl Juustokuminaa,
0,5 tl Chilipippuria,
2 rkl Tomaattisosetta (pyreetä),
Kanelitanko,
Neilikkaa,
Suolaa,
Mustapippuria,
Silputtua persiljaa tai korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli