Mausteinen linssi-juurespata
60 min

Nappaa talteen!
Ruokaisa linssi-juurespata maistuu ateriana ja lisäkkeenä. Silppua valmiiseen pataan pari tomaattia antamaan raikkautta.
| 3 dl | vihreitä linssejä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 100 g | selleriä |
| 100 g | palsternakkaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | hienonnettua inkivääriä |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | chilipippuria |
| 2 rkl | tomaattisosetta (pyreetä) |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 rkl | voita |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 3 kpl | neilikkaa |
| 5 dl | kasvislientä |
| 2 dl | kookoskermaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| silputtua persiljaa tai korianteria |
- 1.
Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- 3.
Kuumenna voi-öljyseos padassa. Lisää inkivääri, sipulit, juustokumina, chili ja tomaattisose. Kuumenna sekoitellen hetki.
- 4.
Lisää kaneli ja neilikat sekä juurekset, kuumenna hetki. Kaada päälle kasvisliemi. Kypsennä puolisen tuntia.
- 5.
Lisää linssit, kookoskerma ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 5 minuuttia. Silppua päälle persiljaa tai korianteria.
Ruokaisa linssi-juurespata maistuu ateriana ja lisäkkeenä. Silppua valmiiseen pataan pari tomaattia antamaan raikkautta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | vihreitä linssejä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 100 g | selleriä |
| 100 g | palsternakkaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | hienonnettua inkivääriä |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | chilipippuria |
| 2 rkl | tomaattisosetta (pyreetä) |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 rkl | voita |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 3 kpl | neilikkaa |
| 5 dl | kasvislientä |
| 2 dl | kookoskermaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| silputtua persiljaa tai korianteria |
Valmistus
- 1
Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 3 dl vihreitä linssejä - 2
Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 100 g palsternakkaa 100 g selleriä 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulinkynttä - 3
Kuumenna voi-öljyseos padassa. Lisää inkivääri, sipulit, juustokumina, chili ja tomaattisose. Kuumenna sekoitellen hetki.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita 1 rkl öljyä 1 rkl hienonnettua inkivääriä 2 tl juustokuminaa 1/2 tl chilipippuria 2 rkl tomaattisosetta (pyreetä) - 4
Lisää kaneli ja neilikat sekä juurekset, kuumenna hetki. Kaada päälle kasvisliemi. Kypsennä puolisen tuntia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kanelitanko 3 kpl neilikkaa 5 dl kasvislientä - 5
Lisää linssit, kookoskerma ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 5 minuuttia. Silppua päälle persiljaa tai korianteria.
Määrä Ainesosa 2 dl kookoskermaa 1 rkl hunajaa suolaa mustapippuria silputtua persiljaa tai korianteria
Vinkki: Silppua valmiiseen pataan pari tomaattia antamaan raikkautta.
Ravintosisältö
413
Energiaa kcal
1730
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,0 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
17,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
413
Energiaa kcal
1730
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,0 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
17,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Hienonnettua inkivääriä, 2 tl Juustokuminaa, 0.5 tl Chilipippuria, 2 rkl Tomaattisosetta (pyreetä), 1 kpl Kanelitanko, 3 kpl Neilikkaa, Suolaa, Mustapippuria, Silputtua persiljaa tai korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























