Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Linssipata

Mausteinen linssi-juurespata

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Ruokaisa linssi-juurespata maistuu ateriana ja lisäkkeenä. Silppua valmiiseen pataan pari tomaattia antamaan raikkautta.

Ainekset

3 dl
Vihreitä linssejä
2 kpl
Porkkanaa
100 g
Selleriä
100 g
Palsternakkaa
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Hienonnettua inkivääriä
2 tl
Juustokuminaa
1/2 tl
Chilipippuria
2 rkl
Tomaattisosetta (pyreetä)
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Voita
1 kpl
Kanelitanko
3 kpl
Neilikkaa
5 dl
Kasvislientä
2 dl
Kookoskermaa
1 rkl
Hunajaa
Suolaa
Mustapippuria
Silputtua persiljaa tai korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.

3 dl
Vihreitä linssejä
2

Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet.

2 kpl
Porkkanaa
100 g
Palsternakkaa
100 g
Selleriä
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
3

Kuumenna voi-öljyseos padassa. Lisää inkivääri, sipulit, juustokumina, chili ja tomaattisose. Kuumenna sekoitellen hetki.

1 rkl
Voita
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Hienonnettua inkivääriä
2 tl
Juustokuminaa
1/2 tl
Chilipippuria
2 rkl
Tomaattisosetta (pyreetä)
4

Lisää kaneli ja neilikat sekä juurekset, kuumenna hetki. Kaada päälle kasvisliemi. Kypsennä puolisen tuntia.

1 kpl
Kanelitanko
3 kpl
Neilikkaa
5 dl
Kasvislientä
5

Lisää linssit, kookoskerma ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 5 minuuttia. Silppua päälle persiljaa tai korianteria.

2 dl
Kookoskermaa
1 rkl
Hunajaa
Suolaa
Mustapippuria
Silputtua persiljaa tai korianteria

Vinkki: Silppua valmiiseen pataan pari tomaattia antamaan raikkautta.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
Muokattu: 17.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

411

1719

18,5 g

11,8 g

39,5 g

10,3 g

8,3 g

16,8 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Hienonnettua inkivääriä,

2 tl Juustokuminaa,

0,5 tl Chilipippuria,

2 rkl Tomaattisosetta (pyreetä),

1 kpl Kanelitanko,

3 kpl Neilikkaa,

Suolaa,

Mustapippuria,

Silputtua persiljaa tai korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli