Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Kuumenna voi-öljyseos padassa. Lisää inkivääri, sipulit, juustokumina, chili ja tomaattisose. Kuumenna sekoitellen hetki.
Lisää kaneli ja neilikat sekä juurekset, kuumenna hetki. Kaada päälle kasvisliemi. Kypsennä puolisen tuntia.
Lisää linssit, kookoskerma ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 5 minuuttia. Silppua päälle persiljaa tai korianteria.
Vinkki: Silppua valmiiseen pataan pari tomaattia antamaan raikkautta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
411
1719
18,5 g
11,8 g
39,5 g
10,3 g
8,3 g
16,8 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Hienonnettua inkivääriä,
2 tl Juustokuminaa,
0,5 tl Chilipippuria,
2 rkl Tomaattisosetta (pyreetä),
1 kpl Kanelitanko,
3 kpl Neilikkaa,
Suolaa,
Mustapippuria,
Silputtua persiljaa tai korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli