Mausteinen linssi-juurespata

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min

Ruokaisa linssi-juurespata maistuu ateriana ja lisäkkeenä. Silppua valmiiseen pataan pari tomaattia antamaan raikkautta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dlvihreitä linssejä
2 kplporkkanaa
100 gselleriä
100 gpalsternakkaa
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
1 rklhienonnettua inkivääriä
2 tljuustokuminaa
1/2 tlchilipippuria
2 rkltomaattisosetta (pyreetä)
1 rklöljyä
1 rklvoita
1 kplkanelitanko
3 kplneilikkaa
5 dlkasvislientä
2 dlkookoskermaa
1 rklhunajaa
suolaa
mustapippuria
silputtua persiljaa tai korianteria

Valmistus

  1. 1

    Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    3 dlvihreitä linssejä
  2. 2

    Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    100 gpalsternakkaa
    100 gselleriä
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Kuumenna voi-öljyseos padassa. Lisää inkivääri, sipulit, juustokumina, chili ja tomaattisose. Kuumenna sekoitellen hetki.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    1 rklöljyä
    1 rklhienonnettua inkivääriä
    2 tljuustokuminaa
    1/2 tlchilipippuria
    2 rkltomaattisosetta (pyreetä)
  4. 4

    Lisää kaneli ja neilikat sekä juurekset, kuumenna hetki. Kaada päälle kasvisliemi. Kypsennä puolisen tuntia.

    MääräAinesosa
    1 kplkanelitanko
    3 kplneilikkaa
    5 dlkasvislientä
  5. 5

    Lisää linssit, kookoskerma ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 5 minuuttia. Silppua päälle persiljaa tai korianteria.

    MääräAinesosa
    2 dlkookoskermaa
    1 rklhunajaa
    suolaa
    mustapippuria
    silputtua persiljaa tai korianteria

Vinkki: Silppua valmiiseen pataan pari tomaattia antamaan raikkautta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Hienonnettua inkivääriä, 2 tl Juustokuminaa, 0.5 tl Chilipippuria, 2 rkl Tomaattisosetta (pyreetä), 1 kpl Kanelitanko, 3 kpl Neilikkaa, Suolaa, Mustapippuria, Silputtua persiljaa tai korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä