Mausteinen nauriskeitto
Ainekset
Valmistus
Kuori ja paloittele nauriit, sipuli ja bataatti. Kuullota kasviksia ja mausteita sekoitellen öljyssä pari minuuttia.
Lisää vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Hauduta keittoa puolisen tuntia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi. Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla. Viimeistele keittoannokset chilikastikkeella ja korianterilla.
Vinkki: Saat keitosta maidottoman korvaamalla kerman kookosmaidolla tai kaurakermalla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
215
902
12,0 g
5,5 g
18,3 g
9,8 g
5,5 g
4,3 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Currya,
1 tl Juustokuminaa,
0,25 tl jauhettua neilikkaa,
Korianteria,
Makeaa chilikastiketta (halutessasi).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli