Mausteinen nauriskeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mausteinen nauriskeitto

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Kasvissosekeitto saa potkua mausteista. Maidottoman keiton saat korvaamalla kerman kookosmaidolla tai kaurakermalla.

Ainekset

500 g
Nauriita
1 kpl
Sipuli
250 g
Bataattia
2 tl
Currya
1 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
(1/4 tsk) jauhettua neilikkaa
1 rkl
Öljyä
6 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2 dl
Kermaa tai kermamaitoa
2 rkl
Sitruunamehua
1/4 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa

pinnalle

Korianteria
Makeaa chilikastiketta (halutessasi)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele nauriit, sipuli ja bataatti. Kuullota kasviksia ja mausteita sekoitellen öljyssä pari minuuttia. Lisää vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Hauduta keittoa puolisen tuntia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää kerma tai kermamaito, kuumenna kiehuvaksi. Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3493

833

48,0 g

22,0 g

70,0 g

37,0 g

18,0 g

15,0 g

6,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Currya,

1 tl Juustokuminaa,

0,25 tl (1/4 tsk) jauhettua neilikkaa,

6 dl Vettä,

0,25 tl Mustapippuria,

1 tl Suolaa,

Korianteria,

Makeaa chilikastiketta (halutessasi).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli