Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunikasvikset

timer-icon30 min  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valkosipulilla ja timjamilla maustetut uunikasvikset ovat täydellinen lisuke esimerkiksi kanalle, pihville tai halloumijuustolle.

Ainekset

300 g
perunoita
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulin kynttä
150 g
Porkkanaa
2 kpl
Paprikaa
300 g
kesäkurpitsaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Balsamicoa
1 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~14
14
/yht. 11 tuotetta
(hinta Prismassa 29.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Pese perunat. Kuori sipulit, valkosipulit ja juurekset. Hienonna valkosipuli. Leikkaa kasvikset reiluiksi lohkoiksi. Sekoita marinadi valkosipulista, öljystä, balsamicosta ja mausteista. Sekoita puolet marinadista perunoiden ja porkkanoiden joukkoon.

300 g
perunoita
2 kpl
Sipulia
150 g
Porkkanaa
2 kpl
Paprikaa
2 rkl
Oliiviöljyä
300 g
kesäkurpitsaa
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1 rkl
Balsamicoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Levitä perunat ja porkkanat leivinpaperilla peitetylle pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita sillä välin kesäkurpitsan ja paprikoiden joukkoon loput marinadista. Lisää loput kasvikset pellille ja paista vielä 10 minuuttia.

Miltä maistui?(14 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.7.2018
|
Muokattu: 14.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

175

733

7,5 g

1,0 g

20,5 g

8,0 g

4,3 g

3,5 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli