Uunikasvikset | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uunikasvikset

Uunikasvikset

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valkosipulilla ja timjamilla maustetut uunikasvikset ovat täydellinen lisuke esimerkiksi kanalle, pihville tai halloumijuustolle.

Ainekset

300 g
Perunoita (3-4 kpl)
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulin kynttä
150 g
Porkkanaa (2 kpl)
2 kpl
Paprikaa
300 g
kesäkurpitsaa (1 kpl)
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Balsamicoa
1 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese perunat. Kuori sipulit, valkosipulit ja juurekset. Hienonna valkosipuli, leikkaa kasvikset reiluiksi lohkoiksi ja pane ne isoon kulhoon. Sekoita joukkoon valkosipuli, öljy, balsamico ja mausteet niin, että kasvikset maustuvat kauttaaltaan.

300 g
Perunoita (3-4 kpl)
2 kpl
Sipulia
150 g
Porkkanaa (2 kpl)
2 kpl
Paprikaa
2 rkl
Oliiviöljyä
300 g
kesäkurpitsaa (1 kpl)
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1 rkl
Balsamicoa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2

Levitä perunat ja porkkanat leivinpaperilla peitetylle pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Lisää loput kasvikset ja paista 10 minuuttia. Kääntele kerran kypsymisen aikana.

Resepti:
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

707

169

7,5 g

1,0 g

19,5 g

7,8 g

4,0 g

3,3 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli