Uunikasvikset

arvosana4/5

(18)arviota
4 Annosta

30 min (josta 20 min aktiivista)

Valkosipulilla ja timjamilla maustetut uunikasvikset ovat täydellinen lisuke esimerkiksi kanalle, pihville tai halloumijuustolle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gperunoita
2 kplsipulia
2 kplvalkosipulin kynttä
150 gporkkanaa
2 kplpaprikaa
300 gkesäkurpitsaa
2 rkloliiviöljyä
1 rklbalsamicoa
1 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese perunat. Kuori sipulit, valkosipulit ja juurekset. Hienonna valkosipuli. Leikkaa kasvikset reiluiksi lohkoiksi. Sekoita marinadi valkosipulista, öljystä, balsamicosta ja mausteista. Sekoita puolet marinadista perunoiden ja porkkanoiden joukkoon.

    MääräAinesosa
    300 gperunoita
    2 kplsipulia
    150 gporkkanaa
    2 kplpaprikaa
    2 rkloliiviöljyä
    300 gkesäkurpitsaa
    2 kplvalkosipulin kynttä
    1/2 tlsuolaa
    1 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    1 rklbalsamicoa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Levitä perunat ja porkkanat leivinpaperilla peitetylle pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita sillä välin kesäkurpitsan ja paprikoiden joukkoon loput marinadista. Lisää loput kasvikset pellille ja paista vielä 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä