Meksikolainen jauheliha-suklaakastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Meksikolainen jauheliha-suklaakastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Suklaa sopii myös ruoanlaittoon! Meksikolainen jauhelihakastike saa makua ja mausteisuutta suklaasta, chilistä ja kanelista.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Jauhettua korianteria
1/2 tl
Kanelia
1/2 tl
Neilikkaa
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
4 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
25 g
Tummaa suklaata

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paahda jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja mausteet. Lisää tomaattimurska ja huuhtele purkki vedellä. Lisää vesi pannulle liemikuution, soijakastikkeen ja chilitahnan kanssa. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Paloittele lopuksi joukkoon suklaa ja sekoita kunnes se on sulanut.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.11.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1453

347

28,0 g

10,8 g

5,0 g

4,5 g

0,8 g

18,5 g

2,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Jauhettua korianteria,

0,5 tl Kanelia,

0,5 tl Neilikkaa,

4 dl Vettä,

1 tl Sambal oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli