Meksikolainen jauheliha-suklaakastike

Suklaa sopii myös ruoanlaittoon! Meksikolainen jauhelihakastike saa makua ja mausteisuutta suklaasta, chilistä ja kanelista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklöljyä
1/2 tljauhettua korianteria
1/2 tlkanelia
1/2 tlneilikkaa
1 kpl(400 g) tomaattimurskaa
4 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
2 rklsoijakastiketta
1 tlsambal oelek -chilitahnaa
25 gtummaa suklaata

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paahda jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja mausteet. Lisää tomaattimurska ja huuhtele purkki vedellä. Lisää vesi pannulle liemikuution, soijakastikkeen ja chilitahnan kanssa. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Paloittele lopuksi joukkoon suklaa ja sekoita kunnes se on sulanut.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 0,5 tl Jauhettua korianteria, 0,5 tl Kanelia, 0,5 tl Neilikkaa, 4 dl Vettä, 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä