Meksikolainen makaronipata - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Meksikolainen makaronipata

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Makaronia
Vettä, suolaa
300 - 400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Punainen paprika
1 - 2 rkl
Öljyä
1 kpl
(200 g) pakastemaissinjyviä
1 rkl
Paprikajauhetta
2 rkl
Mietoa chilijauhetta
1 rkl
Oreganoa
Suolaa tarvittaessa
1 kpl
(370 g) tomaattimurskaa
2 dl
Lihalientä
Cayennenpippuria

LISÄKSI:

Juustoraastetta

Näin teet

1

Pane pasta kiehumaan ja valmista sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja kuutioi malto. Kuullota sipuli ja paprika pannussa. Siirrä seos kattilaan. Ruskista jauheliha pannussa. Lisää se sekä maissinjyvät, mausteet, tomaattimurska ja lihaliemi paprikaseoksen joukkoon. Keitä 5–10 minuuttia. Valuta kypsät makaronit ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarkista maku.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.5.2009
Muokattu: 15.5.2019