Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Meksikonmureke ja chiliperunat

Meksikonmureke ja chiliperunat

Fork and knife
4 Annosta
Kidneypavut ovat hauskoja sattumia mausteisessa murekkeessa. Perunat kypsyvät tasatahtiin murekkeen kanssa.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
3/4 dl
korppujauhoja
1 1/2 dl
Vettä
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Jauhettua chilimausteseosta
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
250 g
(1 prk 410/250 g) kidneypapuja
4 kpl
Isoa jauhoista perunaa (rosamunda tai bellarosa)
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Chilikastiketta
1/2 tl
Sormisuolaa

pikasalsa

2 kpl
Tomaattia
1 kpl
Punasipuli
1/2 kpl
Ruukku persiljaa tai korianteria
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita korppujauhot ja vesi ja anna turvota 5 minuuttia.

3/4 dl
korppujauhoja
1 1/2 dl
Vettä
2

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää chilimausteseos ja kuullota vielä hetki.

1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Jauhettua chilimausteseosta
3

Säädä uuni 200 asteeseen. Yhdistä jauheliha, korppujauhoseos, sipulit ja kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Sekoita pavut varovasti murekeseokseen. Muotoile mureke kostutetuin käsin leivinpaperille pellille.

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
250 g
(1 prk 410/250 g) kidneypapuja
4

Pese ja halkaise perunat. Laita ne pellille murekkeen viereen. Sekoita öljy, tomaattipyree ja chilikastike. Sivele perunoiden leikkuupinnat seoksella. Ripottele sormisuola pinnalle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia.

4 kpl
Isoa jauhoista perunaa (rosamunda tai bellarosa)
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Chilikastiketta
1/2 tl
Sormisuolaa
5

Valmista salsa. Silppua tomaatit, sipuli ja yrtit. Sekoita ainekset ja lusikoi kypsän murekkeen pinnalle.

2 kpl
Tomaattia
1 kpl
Punasipuli
1/2 kpl
Ruukku persiljaa tai korianteria
Rouhittua mustapippuria
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 9.9.2018
Muokattu: 30.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

727

3047

32,0 g

10,3 g

62,3 g

6,5 g

17,0 g

38,3 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Tomaattipyreetä,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli