Meksikonmureke ja chiliperunat - Yhteishyvä

Meksikonmureke ja chiliperunat

Meksikonmureke ja chiliperunat
Annokset
4
Kidneypavut ovat hauskoja sattumia mausteisessa murekkeessa. Perunat kypsyvät tasatahtiin murekkeen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
3/4 dl
(¾ dl) korppujauhoja
1 1/2 dl
Vettä
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Jauhettua chilimausteseosta
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(400 g) kidneypapuja
4 kpl
Isoa jauhoista perunaa (rosamunda tai bellarosa)
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Chilikastiketta
1/2 tl
Sormisuolaa

PIKASALSA

2 kpl
Tomaattia
1 kpl
Punasipuli
1/2 kpl
Ruukkua persiljaa tai korianteria
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Sekoita korppujauhot ja vesi ja anna turvota 5 minuuttia.

3/4 dl
(¾ dl) korppujauhoja
1 1/2 dl
Vettä
2

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää chilimausteseos ja kuullota vielä hetki.

1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Jauhettua chilimausteseosta
3

Säädä uuni 200 asteeseen. Yhdistä jauheliha, korppujauhoseos, sipulit ja kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Sekoita pavut varovasti murekeseokseen. Muotoile mureke kostutetuin käsin leivinpaperille pellille.

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(400 g) kidneypapuja
4

Pese ja halkaise perunat. Laita ne pellille murekkeen viereen. Sekoita öljy, tomaattipyree ja chilikastike. Sivele perunoiden leikkuupinnat seoksella. Ripottele sormisuola pinnalle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia.

4 kpl
Isoa jauhoista perunaa (rosamunda tai bellarosa)
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Chilikastiketta
1/2 tl
Sormisuolaa
5

Valmista salsa. Silppua tomaatit, sipuli ja yrtit. Sekoita ainekset ja lusikoi kypsän murekkeen pinnalle.

2 kpl
Tomaattia
1 kpl
Punasipuli
1/2 kpl
Ruukkua persiljaa tai korianteria
Rouhittua mustapippuria
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 9.9.2018
Muokattu: 18.9.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g150 g
Proteiinia26 g102 g
Rasvaa31 g123 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj2263 9052
Energiaa kcal540 2161

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 dl Vettä

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 rkl Jauhettua chilimausteseosta

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl Tomaattipyreetä

  • 1 rkl Chilikastiketta

  • 0,5 tl Sormisuolaa

  • Ruukkua persiljaa tai korianteria

  • Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g150 g
Proteiinia26 g102 g
Rasvaa31 g123 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj2263 9052
Energiaa kcal540 2161

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 dl Vettä

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 rkl Jauhettua chilimausteseosta

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl Tomaattipyreetä

  • 1 rkl Chilikastiketta

  • 0,5 tl Sormisuolaa

  • Ruukkua persiljaa tai korianteria

  • Rouhittua mustapippuria

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.