Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Meloni-mozzarellasalaatti ja minttuvinegretti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mozzarella on raikas kesäjuusto ja sopii monenlaisiin ruokiin. Raikas meloni-mozzarellasalaatti sopii kevyeksi ateriaksi tai grilliruokien lisäkkeeksi. Minttuvinegretti viimeistelee salaatin.

Ainekset

600 g
Hunaja- tai cantaloupemelonia
1 kpl
(125 g) mozzarellapallo
1/2 kpl
Ruukkua tuoretta basilikaa

Minttuvinegretti

2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Hienonnettua minttua
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Halkaise meloni, poista siemenet ja kuoret. Paloittele meloni. Lohko mozzarella neljään osaan ja viipaloi palat.

Sekoita minttuvinegretin ainekset. Sekoita kulhossa melonit, mozzarella ja revityt basilikanlehdet. Valuta joukkoon kastike. Anna maustua hetki viileässä.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

146

610

8,0 g

1,8 g

15,8 g

15,8 g

1,3 g

2,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukkua tuoretta basilikaa,

1 rkl Hienonnettua minttua,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli