Kuumenna rasva pannulla tai kattilassa. Lisää käristysliha ja kuumenna sekoitelleen, kunnes lihat saavat hiukan väriä. Mausta soijalla, limenmehulla, inkiväärillä ja chilillä. Anna hautua vähintään 30 minuuttia. Jos liha meinaa kuivahtaa, lisää tilkka vettä.
Huuhtele riisi ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja kuori porkkanat. Paloittele parsakaali suupaloiksi. Nosta kasvikset suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti. Valuta siivilässä. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori ja viipaloi avokado. Hienonna kevätsipuli.
Valuta kypsä riisi. Sekoita riisiviinietikka, suola ja sokeri keskenään ja yhdistä lämpimään riisiin. Sekoita hyvin.
Kokoa kulhot riisistä, käristyslihasta, keitetyistä kasviksista, avokadoviipaleista, kevätsipulista ja auringonkukansiemenistä. Tarjoa heti.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1491
357
11,0 g
2,8 g
52,3 g
4,0 g
5,3 g
8,3 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (600 g) metsästäjänkäristyslihaa (pakaste),
1 tl Inkivääriä raastettuna,
Chiliä kuutioituna,
1 tl Suolaa,
Kevätsipuli.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli