Metsästäjän riistakulho

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

Trendikäs kulhoruoka syntyy mehevästä, maustetusta käristyslihasta ja sushityyppisestä riisistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 rklvoita tai margariinia
1 kpl(600 g) metsästäjänkäristyslihaa (pakaste)
1 rklsoijakastiketta
1 rkllimenmehua
1 tlinkivääriä raastettuna
1/2 kplchiliä kuutioituna
3 dlpuuro- tai sushiriisiä
2 1/2 rklriisiviinietikkaa
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
1 - 2 kplporkkanaa
200 gparsakaalia
1 kplavokado
1 kplkevätsipuli
2 rklauringonkukansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna rasva pannulla tai kattilassa. Lisää käristysliha ja kuumenna sekoitelleen, kunnes lihat saavat hiukan väriä. Mausta soijalla, limenmehulla, inkiväärillä ja chilillä. Anna hautua vähintään 30 minuuttia. Jos liha meinaa kuivahtaa, lisää tilkka vettä.

    Huuhtele riisi ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja kuori porkkanat. Paloittele parsakaali suupaloiksi. Nosta kasvikset suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti. Valuta siivilässä. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori ja viipaloi avokado. Hienonna kevätsipuli.

    Valuta kypsä riisi. Sekoita riisiviinietikka, suola ja sokeri keskenään ja yhdistä lämpimään riisiin. Sekoita hyvin.

    Kokoa kulhot riisistä, käristyslihasta, keitetyistä kasviksista, avokadoviipaleista, kevätsipulista ja auringonkukansiemenistä. Tarjoa heti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (600 g) metsästäjänkäristyslihaa (pakaste), 1 tl Inkivääriä raastettuna, Chiliä kuutioituna, 1 tl Suolaa, Kevätsipuli.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Lasse Lecklin
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä