Metsästäjän riistakulho

Nappaa talteen!
Trendikäs kulhoruoka syntyy mehevästä, maustetusta käristyslihasta ja sushityyppisestä riisistä.
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| 1 kpl | (600 g) metsästäjänkäristyslihaa (pakaste) |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | limenmehua |
| 1 tl | inkivääriä raastettuna |
| 1/2 kpl | chiliä kuutioituna |
| 3 dl | puuro- tai sushiriisiä |
| 2 1/2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 - 2 kpl | porkkanaa |
| 200 g | parsakaalia |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 2 rkl | auringonkukansiemeniä |
- 1.
Kuumenna rasva pannulla tai kattilassa. Lisää käristysliha ja kuumenna sekoitelleen, kunnes lihat saavat hiukan väriä. Mausta soijalla, limenmehulla, inkiväärillä ja chilillä. Anna hautua vähintään 30 minuuttia. Jos liha meinaa kuivahtaa, lisää tilkka vettä.
Huuhtele riisi ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja kuori porkkanat. Paloittele parsakaali suupaloiksi. Nosta kasvikset suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti. Valuta siivilässä. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori ja viipaloi avokado. Hienonna kevätsipuli.
Valuta kypsä riisi. Sekoita riisiviinietikka, suola ja sokeri keskenään ja yhdistä lämpimään riisiin. Sekoita hyvin.
Kokoa kulhot riisistä, käristyslihasta, keitetyistä kasviksista, avokadoviipaleista, kevätsipulista ja auringonkukansiemenistä. Tarjoa heti.
Trendikäs kulhoruoka syntyy mehevästä, maustetusta käristyslihasta ja sushityyppisestä riisistä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| 1 kpl | (600 g) metsästäjänkäristyslihaa (pakaste) |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | limenmehua |
| 1 tl | inkivääriä raastettuna |
| 1/2 kpl | chiliä kuutioituna |
| 3 dl | puuro- tai sushiriisiä |
| 2 1/2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 - 2 kpl | porkkanaa |
| 200 g | parsakaalia |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 2 rkl | auringonkukansiemeniä |
Valmistus
- 1
Kuumenna rasva pannulla tai kattilassa. Lisää käristysliha ja kuumenna sekoitelleen, kunnes lihat saavat hiukan väriä. Mausta soijalla, limenmehulla, inkiväärillä ja chilillä. Anna hautua vähintään 30 minuuttia. Jos liha meinaa kuivahtaa, lisää tilkka vettä.
Huuhtele riisi ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja kuori porkkanat. Paloittele parsakaali suupaloiksi. Nosta kasvikset suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti. Valuta siivilässä. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori ja viipaloi avokado. Hienonna kevätsipuli.
Valuta kypsä riisi. Sekoita riisiviinietikka, suola ja sokeri keskenään ja yhdistä lämpimään riisiin. Sekoita hyvin.
Kokoa kulhot riisistä, käristyslihasta, keitetyistä kasviksista, avokadoviipaleista, kevätsipulista ja auringonkukansiemenistä. Tarjoa heti.
Ravintosisältö
357
Energiaa kcal
1491
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,3 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
357
Energiaa kcal
1491
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,3 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (600 g) metsästäjänkäristyslihaa (pakaste), 1 tl Inkivääriä raastettuna, Chiliä kuutioituna, 1 tl Suolaa, Kevätsipuli.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





