Minttusorbetti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Minttusorbetti

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tee itse sorbettia! Raikas minttusorbetti valmistuu helposti.Huomaa, että sorbetti tarvitsee aikaa jäähtyäkseen ja pakastuakseen. Toisaalta sorbetti on siitä kätevä jälkiruoka, että sen voi valmistaa hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista.

Ainekset

2 dl
Vettä
2 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Sitruunan mehua
1 kpl
Ruukku minttua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä kattilassa vettä ja sokeria minuutin ajan. Siirrä kattila syrjään. Lisää joukkoon sitruunamehu. Anna seoksen jäähtyä. Silppua minttu hienoksi, säästä muutama oksa koristeluun. Lisää minttu liemeen. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.

Kaada liemi laakeaan pakastusrasiaan. Anna jäätyä hileiseksi noin tunnin ajan. Sekoita seosta ja jäädytä seosta vielä toinen tunti ja sekoita uudelleen. Anna jäätyä vielä vähintään 5 tuntia. Lusikoi sorbetti pieniin laseihin. Koristele mintunoksilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 6.4.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.