Minttusorbetti

Nappaa talteen!
Tee itse sorbettia! Raikas minttusorbetti valmistuu helposti.Huomaa, että sorbetti tarvitsee aikaa jäähtyäkseen ja pakastuakseen. Toisaalta sorbetti on siitä kätevä jälkiruoka, että sen voi valmistaa hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista.
| 2 dl | vettä |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | sitruunan mehua |
| 1 kpl | ruukku minttua |
- 1.
Keitä kattilassa vettä ja sokeria minuutin ajan. Siirrä kattila syrjään. Lisää joukkoon sitruunamehu. Anna seoksen jäähtyä. Silppua minttu hienoksi, säästä muutama oksa koristeluun. Lisää minttu liemeen. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.
Kaada liemi laakeaan pakastusrasiaan. Anna jäätyä hileiseksi noin tunnin ajan. Sekoita seosta ja jäädytä seosta vielä toinen tunti ja sekoita uudelleen. Anna jäätyä vielä vähintään 5 tuntia. Lusikoi sorbetti pieniin laseihin. Koristele mintunoksilla.
Minttusorbetti
Tee itse sorbettia! Raikas minttusorbetti valmistuu helposti.Huomaa, että sorbetti tarvitsee aikaa jäähtyäkseen ja pakastuakseen. Toisaalta sorbetti on siitä kätevä jälkiruoka, että sen voi valmistaa hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | sitruunan mehua |
| 1 kpl | ruukku minttua |
Valmistus
- 1
Keitä kattilassa vettä ja sokeria minuutin ajan. Siirrä kattila syrjään. Lisää joukkoon sitruunamehu. Anna seoksen jäähtyä. Silppua minttu hienoksi, säästä muutama oksa koristeluun. Lisää minttu liemeen. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.
Kaada liemi laakeaan pakastusrasiaan. Anna jäätyä hileiseksi noin tunnin ajan. Sekoita seosta ja jäädytä seosta vielä toinen tunti ja sekoita uudelleen. Anna jäätyä vielä vähintään 5 tuntia. Lusikoi sorbetti pieniin laseihin. Koristele mintunoksilla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























