Mojito-hedelmäsalaatti

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Mausta hedelmäsalaatti kesän suosikkidrinkin, mojiton, mauilla. Makeat mansikat ja meloninpalat saavat seurakseen limeä, minttua ja hunajaa. Vartissa valmis jälkiruoka kruunaa kesäisen aterian.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Ainekset

500 g(2 rs) mansikoita
400 gmelonia (esim. piel de sapo)

Marinadi

1/2 ruukkua minttua
3 rkllimenmehua
1 rklhunajaa

Lisäksi

mintunlehtiä
vaniljajäätelöä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele mansikat, poista kannat ja viipaloi. Poista melonista kuori ja siemenet. Kuutioi meloni. Siirrä tarjoilukulhoon.

    MääräAinesosa
    500 g(2 rs) mansikoita
    400 gmelonia (esim. piel de sapo)
  2. 2

    Hienonna minttu. Sekoita marinadin ainekset.

    MääräAinesosa
    1/2 ruukkua minttua
    3 rkllimenmehua
    1 rklhunajaa
  3. 3

    Kääntele marinadi mansikoiden ja melonien joukkoon. Koristele mintunlehdillä. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

    MääräAinesosa
    mintunlehtiä
    vaniljajäätelöä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua minttua, mintunlehtiä , vaniljajäätelöä .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
20.5.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä