Muna-pinaattipaistokset

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Maukkaat ja makkaraa sisältävät muna-pinaattipaistokset valmistuvat nopeasti uunissa ja maistuvat brunssilla tai iltapalalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
50 gsalamia tai meetvurstia
250 gtuoretta pinaattia
1 kplsipuli
1/2 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1/2 dlkermaa
4 rkljuustoraastetta
4 kplkananmunaa

Valmistus

  1. 1

    Öljyä 4 annosvuokaa tai 1 iso vuoka. Pilko meetvursti tai salami pieniksi paloiksi. Ryöppää pinaattia minuutti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla. Puserra kuivaksi.

    Silppua sipuli ja kuullota pehmeäksi pannulla öljyssä. Pane pinaatti ja sipuli uunivuokien pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla, kaada päälle kerma. Ripottele pinnalle meetvurstipalat ja juustoraaste.

    Tee pinaattiin pienet syvennykset ja valuta niihin munat. Mausta munat suolalla ja pippurilla. Kypsennä vuokia 190-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia kunnes munan valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt. Keltuainen saa jäädä löysäksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g Tuoretta pinaattia, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria, 4 rkl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä