Muna-pinaattipaistokset | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Muna-pinaattipaistokset

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukkaat ja makkaraa sisältävät muna-pinaattipaistokset valmistuvat nopeasti uunissa ja maistuvat brunssilla tai iltapalalla.

Ruokavaliot

Ainekset

50 g
Salamia tai meetvurstia
250 g
Tuoretta pinaattia
1 kpl
Sipuli
1/2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
1/2 dl
Kermaa
4 rkl
Juustoraastetta
4 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Öljyä 4 annosvuokaa tai 1 iso vuoka. Pilko meetvursti tai salami pieniksi paloiksi. Ryöppää pinaattia minuutti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla. Puserra kuivaksi.

Silppua sipuli ja kuullota pehmeäksi pannulla öljyssä. Pane pinaatti ja sipuli uunivuokien pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla, kaada päälle kerma. Ripottele pinnalle meetvurstipalat ja juustoraaste.

Tee pinaattiin pienet syvennykset ja valuta niihin munat. Mausta munat suolalla ja pippurilla. Kypsennä vuokia 190-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia kunnes munan valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt. Keltuainen saa jäädä löysäksi.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

748

179

15,3 g

5,8 g

1,0 g

1,0 g

0,3 g

10,0 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

250 g Tuoretta pinaattia,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria,

4 rkl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli