Öljyä 4 annosvuokaa tai 1 iso vuoka. Pilko meetvursti tai salami pieniksi paloiksi. Ryöppää pinaattia minuutti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla. Puserra kuivaksi.
Silppua sipuli ja kuullota pehmeäksi pannulla öljyssä. Pane pinaatti ja sipuli uunivuokien pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla, kaada päälle kerma. Ripottele pinnalle meetvurstipalat ja juustoraaste.
Tee pinaattiin pienet syvennykset ja valuta niihin munat. Mausta munat suolalla ja pippurilla. Kypsennä vuokia 190-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia kunnes munan valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt. Keltuainen saa jäädä löysäksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
179
748
15,3 g
5,8 g
1,0 g
1,0 g
0,3 g
10,0 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
250 g Tuoretta pinaattia,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl Mustapippuria,
4 rkl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli