Muna-pinaattipaistokset
15 min

Nappaa talteen!
Maukkaat ja makkaraa sisältävät muna-pinaattipaistokset valmistuvat nopeasti uunissa ja maistuvat brunssilla tai iltapalalla.
| 50 g | salamia tai meetvurstia |
| 250 g | tuoretta pinaattia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1/2 dl | kermaa |
| 4 rkl | juustoraastetta |
| 4 kpl | kananmunaa |
- 1.
Öljyä 4 annosvuokaa tai 1 iso vuoka. Pilko meetvursti tai salami pieniksi paloiksi. Ryöppää pinaattia minuutti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla. Puserra kuivaksi.
Silppua sipuli ja kuullota pehmeäksi pannulla öljyssä. Pane pinaatti ja sipuli uunivuokien pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla, kaada päälle kerma. Ripottele pinnalle meetvurstipalat ja juustoraaste.
Tee pinaattiin pienet syvennykset ja valuta niihin munat. Mausta munat suolalla ja pippurilla. Kypsennä vuokia 190-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia kunnes munan valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt. Keltuainen saa jäädä löysäksi.
Muna-pinaattipaistokset
Maukkaat ja makkaraa sisältävät muna-pinaattipaistokset valmistuvat nopeasti uunissa ja maistuvat brunssilla tai iltapalalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | salamia tai meetvurstia |
| 250 g | tuoretta pinaattia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1/2 dl | kermaa |
| 4 rkl | juustoraastetta |
| 4 kpl | kananmunaa |
Valmistus
- 1
Öljyä 4 annosvuokaa tai 1 iso vuoka. Pilko meetvursti tai salami pieniksi paloiksi. Ryöppää pinaattia minuutti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla. Puserra kuivaksi.
Silppua sipuli ja kuullota pehmeäksi pannulla öljyssä. Pane pinaatti ja sipuli uunivuokien pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla, kaada päälle kerma. Ripottele pinnalle meetvurstipalat ja juustoraaste.
Tee pinaattiin pienet syvennykset ja valuta niihin munat. Mausta munat suolalla ja pippurilla. Kypsennä vuokia 190-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia kunnes munan valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt. Keltuainen saa jäädä löysäksi.
Ravintosisältö
182
Energiaa kcal
760
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
182
Energiaa kcal
760
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g Tuoretta pinaattia, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria, 4 rkl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























