Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Murenna sinihomejuusto ja raasta parmesaani. Lisää juustot ja kylmä, paloiteltu voi kulhoon. Nypi ainekset hyvin sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina levyksi ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.
Jauhota leivinpöytä kevyesti, kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi. Ota levystä muotilla tai juomalasilla halkaisijaltaan 5–6 cm:n kokoisia keksejä. Pane keksit leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä keksien väliin vähän leviämisvaraa. Sipaise keksit munalla ja ripottele pinnalle koristeita. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa juustojen tai levitteiden kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
88
368
6,2 g
3,7 g
5,8 g
0,1 g
0,3 g
2,2 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
0,25 tl Suolaa,
0,5 dl Kylmää vettä,
Seesaminsiemeniä tai parmesaaniraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli