Mureat juustokeksit

Arvostele resepti
25 Kappaletta

Pidätkö parmesaanista ja sinihomejuustosta? Maukkaat ja helposti valmistuvat mureat juustokeksit maistuvat niin teehetken kuin kodin juhlienkin suolapaloina. Tarjoa keksit juustojen ja levitteiden kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa
75 gsinihomejuustoa
50 gparmesaanijuustoa
125 gvoita
1/2 dlkylmää vettä

Voiteluun

1 kplkeltuainen

Pinnalle

seesaminsiemeniä tai parmesaaniraastetta

Valmistus

  1. 1

    Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Murenna sinihomejuusto ja raasta parmesaani. Lisää juustot ja kylmä, paloiteltu voi kulhoon. Nypi ainekset hyvin sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina levyksi ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.

    Jauhota leivinpöytä kevyesti, kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi. Ota levystä muotilla tai juomalasilla halkaisijaltaan 5–6 cm:n kokoisia keksejä. Pane keksit leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä keksien väliin vähän leviämisvaraa. Sipaise keksit munalla ja ripottele pinnalle koristeita. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa juustojen tai levitteiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 0,25 tl Suolaa, 0,5 dl Kylmää vettä, Seesaminsiemeniä tai parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä