Yhdistä kulhossa etikka, öljy, soijakastike ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Huuhtele ja viipaloi chili, halutessasi poista siemenet. Kuori ja raasta valkosipuli. Lisää chili ja valkosipuliraaste kastikkeen joukkoon.
Huuhdo kurkut. Nuiji kurkkuja kaulimella tai survimella työlaudan päällä, kunnes rakenne menee hieman rikki. Halkaise kurkut pituussuunnassa ja leikkaa reilun kokoisiksi lohkoiksi. Siirrä kurkut astiaan ja valuta kastike päälle.
Viimeistele kurkut hienonnetulla yrtillä.
Vinkki: Vahvakuoriset avomaankurkut voi kuoria kevyesti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
51
213
2,5 g
0,3 g
4,3 g
3,8 g
1,3 g
1,5 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli