Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Murskatut kurkut

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tuunaa mummon kurkut uudelle tasolle murskaamalla ne ja pyöräyttämällä herkullisessa kastikkeessa. Koukuttavan hyvät rouskuvat kurkut imaisevat maut itseensä ja maistuvat grilliruoan kanssa.

Ainekset

3 kpl
avomaankurkkua (pieniä ja kiinteitä)
1 rkl
riisiviinietikkaa
2 tl
paahdettua seesamiöljyä
2 tl
soijakastiketta
1 tl
sokeria
1 kpl
punainen chili
1 kpl
pieni valkosipulinkynsi

Lisäksi

1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa tai korianteria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Yhdistä kulhossa etikka, öljy, soijakastike ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Huuhtele ja viipaloi chili, halutessasi poista siemenet. Kuori ja raasta valkosipuli. Lisää chili ja valkosipuliraaste kastikkeen joukkoon.

1 rkl
riisiviinietikkaa
2 tl
paahdettua seesamiöljyä
2 tl
soijakastiketta
1 tl
sokeria
1 kpl
punainen chili
1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
2

Huuhdo kurkut. Nuiji kurkkuja kaulimella tai survimella työlaudan päällä, kunnes rakenne menee hieman rikki. Halkaise kurkut pituussuunnassa ja leikkaa reilun kokoisiksi lohkoiksi. Siirrä kurkut astiaan ja valuta kastike päälle.

3 kpl
avomaankurkkua (pieniä ja kiinteitä)
3

Viimeistele kurkut hienonnetulla yrtillä.

1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa tai korianteria

Vinkki: Vahvakuoriset avomaankurkut voi kuoria kevyesti.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 20.6.2021
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

51

213

2,5 g

0,3 g

4,3 g

3,8 g

1,3 g

1,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli