Murskatut kurkut

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Tuunaa kurkut uudelle tasolle murskaamalla ne ja pyöräyttämällä herkullisessa kastikkeessa. Koukuttavan hyvät rouskuvat kurkut imaisevat maut itseensä ja maistuvat grilliruoan kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkurkku
1 rklriisiviinietikkaa
2 tlpaahdettua seesamiöljyä
2 tlsoijakastiketta
1 tlsokeria
1 kplpunainen chili
1 kplpieni valkosipulinkynsi

Lisäksi

1/2 kplruukkua lehtipersiljaa

Valmistus

  1. 1

    Yhdistä kulhossa etikka, öljy, soijakastike ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Huuhtele ja viipaloi chili, halutessasi poista siemenet. Kuori ja raasta valkosipuli. Lisää chili ja valkosipuliraaste kastikkeen joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 rklriisiviinietikkaa
    2 tlpaahdettua seesamiöljyä
    2 tlsoijakastiketta
    1 tlsokeria
    1 kplpunainen chili
    1 kplpieni valkosipulinkynsi
  2. 2

    Huuhdo kurkku. Nuiji kurkkua kaulimella tai survimella työlaudan päällä, kunnes rakenne menee hieman rikki. Halkaise kurkku pituussuunnassa ja leikkaa reilun kokoisiksi lohkoiksi. Siirrä kurkkupalat astiaan ja valuta kastike päälle.

    MääräAinesosa
    1 kplkurkku
  3. 3

    Viimeistele kurkut hienonnetulla yrtillä.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa

Vinkki: Kokeile lehtipersiljan tilalla korianteria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
20.6.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä