Mustaherukka-kurkkubooli

Alkoholittomassa boolissa yhdistyvät mustaherukan kirpeys ja kurkun raikkaus.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 lkivennäisvettä
1 lginger alea
3 dlmustaherukoita
1/2 kplkurkkua
1 kplsitruuna
mustaherukanlehtiä, halutessasi

Lisäksi

jääpaloja

Valmistus

  1. 1

    Tee suuret jääpalat boolia varten jo edellisenä päivänä esimerkiksi pestyihin jogurttipurkkeihin tai pakasterasioihin. Lisää joukkoon mustaherukoita.

    MääräAinesosa
    jääpaloja
  2. 2

    Jäähdytä ainekset jääkaappikylmiksi ennen boolin sekoittamista. Leikkaa kurkku pitkittäin suikaleiksi. Pese ja viipaloi sitruuna. Huuhdo herukanlehdet.

    MääräAinesosa
    1/2 kplkurkkua
    1 kplsitruuna
    mustaherukanlehtiä, halutessasi
  3. 3

    Sekoita ainekset keskenään boolikulhossa tai isossa lasipurkissa. Lisää jääkimpaleet juuri ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1/2 kplkurkkua
    3 dlmustaherukoita
    1 kplsitruuna
    1 lkivennäisvettä
    1 lginger alea
    mustaherukanlehtiä, halutessasi

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Mustaherukanlehtiä, halutessasi, Jääpaloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
26.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä