Pese, kuori ja paloittele mustajuuret ja perunat. Upota juurekset hetkeksi veteen ja purista joukkoon sitruunan mehua tummumisen estämiseksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemikuutiot. Kiehauta ja lisää juurekset liemeen. Keitä kunnes kasvikset pehmenevät täysin.
Lisää kerma ja mausteet. Kiehauta ja soseuta tasaiseksi.
Vinkki: Oiva lisäke keitolle syntyy rapeasta ilmakuivatusta kinkusta. Paahda viipaleet rapeiksi 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1384
331
21,5 g
12,5 g
24,8 g
12,3 g
11,8 g
3,0 g
2,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunaa,
1,2 l Vettä,
0,5 tl Timjamia,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli