
Mustajuurikeitto
Ainekset
Valmistus
Pese, kuori ja paloittele mustajuuret ja perunat. Upota juurekset hetkeksi veteen ja purista joukkoon sitruunan mehua tummumisen estämiseksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemikuutiot. Kiehauta ja lisää juurekset liemeen. Keitä kunnes kasvikset pehmenevät täysin.
Lisää kerma ja ripaus rouhittua mustapippuria. Kiehauta ja soseuta tasaiseksi. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vettä ja kuumenna keitto.
Vinkki: Oiva lisäke keitolle syntyy rapeasta ilmakuivatusta kinkusta. Paahda viipaleet rapeiksi 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
333
1396
21,5 g
12,5 g
25,3 g
12,5 g
11,8 g
3,3 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunaa,
8 dl Vettä,
0,5 tl Timjamia,
ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli