Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Peitä vuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta pohja pakastimeen jähmettymään.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi siemenet veitsellä kattilaan. Lisää myös tangonpuolikkaat. Mittaa 1 dl kermaa sekä sokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi kierrevatkaimella rauhallisesti sekoitellen. Siirrä kattila pois liedeltä ja poista vaniljatangot. Sekoita kuiviksi puristetut liivatelehdet joukkoon. Lisää loppu kerma sekä maito ja jogurtti.
Kaada seos kulhoon ja anna viilentyä jääkaapissa noin puoli tuntia välillä sekoittaen. Kaada aavistuksen paksuuntunut seos varovasti vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai yön yli.
Huuhtele ja puolita mustikat. Sekoita kulhossa hunaja sekä sitruunanmehu ja -kuori. Kääntele mustikat seokseen. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Lusikoi marinoidut mustikat kakulle juuri ennen tarjoilua. Koristele mintulla tai sitruunamelissalla.
Vinkki: Korvaa vaniljatanko kahdella teelusikallisella vaniljasokeria.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
314
1314
22,9 g
14,6 g
21,3 g
14,1 g
0,8 g
5,4 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl vaniljatanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli