Mustikkainen pannacottakakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suosikkijälkiruoka pannacotta on helppo valmistaa – myös suussa sulavan kakun muotoon. Ilman uunia valmistuvassa pannacottakakussa on kanelinen keksipohja. Pinnalla maistuvat sitruunalla ja hunajalla marinoidut pensasmustikat.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | (22 kpl) kaneliässäkeksejä |
| 75 g | voita tai margariinia |
| Täyte | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 1 kpl | vaniljatanko |
| 2 dl | (1 tlk) kuohukermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 dl | maitoa |
| 2 dl | paksua jogurttia |
| Marinoidut pensasmustikat | |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1 tl | sitruunankuorta hienoksi raastettuna |
| Koristeluun | |
| minttua | |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Peitä vuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta pohja pakastimeen jähmettymään.
- 2.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi siemenet veitsellä kattilaan. Lisää myös tangonpuolikkaat. Mittaa 1 dl kermaa sekä sokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi kierrevatkaimella rauhallisesti sekoitellen. Siirrä kattila pois liedeltä ja poista vaniljatangot. Sekoita kuiviksi puristetut liivatelehdet joukkoon. Lisää loppu kerma sekä maito ja jogurtti.
- 3.
Kaada seos kulhoon ja anna viilentyä jääkaapissa noin puoli tuntia välillä sekoittaen. Kaada aavistuksen paksuuntunut seos varovasti vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai yön yli.
- 4.
Huuhtele ja puolita mustikat. Sekoita kulhossa hunaja sekä sitruunanmehu ja -kuori. Kääntele mustikat seokseen. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
- 5.
Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Lusikoi marinoidut mustikat kakulle juuri ennen tarjoilua. Koristele mintulla.
Mustikkainen pannacottakakku
arvosana3/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Suosikkijälkiruoka pannacotta on helppo valmistaa – myös suussa sulavan kakun muotoon. Ilman uunia valmistuvassa pannacottakakussa on kanelinen keksipohja. Pinnalla maistuvat sitruunalla ja hunajalla marinoidut pensasmustikat.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | (22 kpl) kaneliässäkeksejä |
| 75 g | voita tai margariinia |
Täyte | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 1 kpl | vaniljatanko |
| 2 dl | (1 tlk) kuohukermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 dl | maitoa |
| 2 dl | paksua jogurttia |
Marinoidut pensasmustikat | |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | sitruunanmehua |
| 1 tl | sitruunankuorta hienoksi raastettuna |
Koristeluun | |
| minttua | |
Valmistus
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Peitä vuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta pohja pakastimeen jähmettymään.
Määrä Ainesosa 75 g voita tai margariinia 150 g (22 kpl) kaneliässäkeksejä - 2
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi siemenet veitsellä kattilaan. Lisää myös tangonpuolikkaat. Mittaa 1 dl kermaa sekä sokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi kierrevatkaimella rauhallisesti sekoitellen. Siirrä kattila pois liedeltä ja poista vaniljatangot. Sekoita kuiviksi puristetut liivatelehdet joukkoon. Lisää loppu kerma sekä maito ja jogurtti.
Määrä Ainesosa 4 kpl liivatelehteä 1 kpl vaniljatanko 2 dl (1 tlk) kuohukermaa 1/2 dl sokeria 2 dl maitoa 2 dl paksua jogurttia - 3
Kaada seos kulhoon ja anna viilentyä jääkaapissa noin puoli tuntia välillä sekoittaen. Kaada aavistuksen paksuuntunut seos varovasti vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai yön yli.
- 4
Huuhtele ja puolita mustikat. Sekoita kulhossa hunaja sekä sitruunanmehu ja -kuori. Kääntele mustikat seokseen. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Määrä Ainesosa 125 g (1 rs) pensasmustikoita 1 tl juoksevaa hunajaa 1 tl sitruunanmehua 1 tl sitruunankuorta hienoksi raastettuna - 5
Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Lusikoi marinoidut mustikat kakulle juuri ennen tarjoilua. Koristele mintulla.
Määrä Ainesosa minttua
Vinkki: Korvaa vaniljatanko kahdella teelusikallisella vaniljasokeria. Koristeluun sopii mintun sijaan myös sitruunamelissa.
Ravintosisältö
314
Energiaa kcal
1314
Energiaa kj
22,9 g
Rasvaa
14,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,3 g
Hiilihydraatteja
14,1 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
314
Energiaa kcal
1314
Energiaa kj
22,9 g
Rasvaa
14,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,3 g
Hiilihydraatteja
14,1 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl vaniljatanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























