Mustikkainen pannacottakakku

arvosana3/5

(5)arviota
8 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Suosikkijälkiruoka pannacotta on helppo valmistaa – myös suussa sulavan kakun muotoon. Ilman uunia valmistuvassa pannacottakakussa on kanelinen keksipohja. Pinnalla maistuvat sitruunalla ja hunajalla marinoidut pensasmustikat.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 g(22 kpl) kaneliässäkeksejä
75 gvoita tai margariinia

Täyte

4 kpl liivatelehteä
1 kplvaniljatanko
2 dl(1 tlk) kuohukermaa
1/2 dlsokeria
2 dlmaitoa
2 dlpaksua jogurttia

Marinoidut pensasmustikat

125 g(1 rs) pensasmustikoita
1 tljuoksevaa hunajaa
1 tlsitruunanmehua
1 tlsitruunankuorta hienoksi raastettuna

Koristeluun

minttua

Valmistus

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Peitä vuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta pohja pakastimeen jähmettymään.

    MääräAinesosa
    75 gvoita tai margariinia
    150 g(22 kpl) kaneliässäkeksejä
  2. 2

    Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi siemenet veitsellä kattilaan. Lisää myös tangonpuolikkaat. Mittaa 1 dl kermaa sekä sokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi kierrevatkaimella rauhallisesti sekoitellen. Siirrä kattila pois liedeltä ja poista vaniljatangot. Sekoita kuiviksi puristetut liivatelehdet joukkoon. Lisää loppu kerma sekä maito ja jogurtti.

    MääräAinesosa
    4 kpl liivatelehteä
    1 kplvaniljatanko
    2 dl(1 tlk) kuohukermaa
    1/2 dlsokeria
    2 dlmaitoa
    2 dlpaksua jogurttia
  3. 3

    Kaada seos kulhoon ja anna viilentyä jääkaapissa noin puoli tuntia välillä sekoittaen. Kaada aavistuksen paksuuntunut seos varovasti vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai yön yli.

  4. 4

    Huuhtele ja puolita mustikat. Sekoita kulhossa hunaja sekä sitruunanmehu ja -kuori. Kääntele mustikat seokseen. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

    MääräAinesosa
    125 g(1 rs) pensasmustikoita
    1 tljuoksevaa hunajaa
    1 tlsitruunanmehua
    1 tlsitruunankuorta hienoksi raastettuna
  5. 5

    Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Lusikoi marinoidut mustikat kakulle juuri ennen tarjoilua. Koristele mintulla.

    MääräAinesosa
    minttua

Vinkki: Korvaa vaniljatanko kahdella teelusikallisella vaniljasokeria. Koristeluun sopii mintun sijaan myös sitruunamelissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
14.10.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä