Mustikkainen pannacottakakku | Kakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mustikkainen pannacottakakku

Mustikkainen pannacottakakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Suosikkijälkiruoka pannacotta on helppo valmistaa – myös suussa sulavan kakun muotoon. Ilman uunia valmistuvassa pannacottakakussa on kanelinen keksipohja. Pinnalla maistuvat sitruunalla ja hunajalla marinoidut pensasmustikat.

Ainekset

pohja

150 g
(22 kpl) kaneliässäkeksejä
75 g
voita tai margariinia

täyte

4 kpl
liivatelehteä
1 kpl
vaniljatanko
2 dl
(1 tlk) kuohukermaa
1/2 dl
sokeria
2 dl
maitoa
2 dl
turkkilaista jogurttia

marinoidut pensasmustikat

125 g
(1 rs) pensasmustikoita
1 tl
juoksevaa hunajaa
1 tl
sitruunanmehua
1 tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna

koristeluun

minttua tai sitruunamelissaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Peitä vuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta pohja pakastimeen jähmettymään.

75 g
voita tai margariinia
150 g
(22 kpl) kaneliässäkeksejä
2

Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi siemenet veitsellä kattilaan. Lisää myös tangonpuolikkaat. Mittaa 1 dl kermaa sekä sokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi kierrevatkaimella rauhallisesti sekoitellen. Siirrä kattila pois liedeltä ja poista vaniljatangot. Sekoita kuiviksi puristetut liivatelehdet joukkoon. Lisää loppu kerma sekä maito ja jogurtti.

4 kpl
liivatelehteä
1 kpl
vaniljatanko
2 dl
(1 tlk) kuohukermaa
1/2 dl
sokeria
2 dl
maitoa
2 dl
turkkilaista jogurttia
3

Kaada seos kulhoon ja anna viilentyä jääkaapissa noin puoli tuntia välillä sekoittaen. Kaada aavistuksen paksuuntunut seos varovasti vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai yön yli.

4

Huuhtele ja puolita mustikat. Sekoita kulhossa hunaja sekä sitruunanmehu ja -kuori. Kääntele mustikat seokseen. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

125 g
(1 rs) pensasmustikoita
1 tl
juoksevaa hunajaa
1 tl
sitruunanmehua
1 tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
5

Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Lusikoi marinoidut mustikat kakulle juuri ennen tarjoilua. Koristele mintulla tai sitruunamelissalla.

minttua tai sitruunamelissaa

Vinkki: Korvaa vaniljatanko kahdella teelusikallisella vaniljasokeria.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 16.10.2020
Muokattu: 27.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1245

297

20,4 g

12,8 g

23,1 g

16,5 g

0,9 g

4,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl vaniljatanko,

2 dl turkkilaista jogurttia ,

1 tl sitruunankuorta hienoksi raastettuna,

minttua tai sitruunamelissaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli