Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Peitä vuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta pohja pakastimeen jähmettymään.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi siemenet veitsellä kattilaan. Lisää myös tangonpuolikkaat. Mittaa 1 dl kermaa sekä sokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi kierrevatkaimella rauhallisesti sekoitellen. Siirrä kattila pois liedeltä ja poista vaniljatangot. Sekoita kuiviksi puristetut liivatelehdet joukkoon. Lisää loppu kerma sekä maito ja jogurtti.
Kaada seos kulhoon ja anna viilentyä jääkaapissa noin puoli tuntia välillä sekoittaen. Kaada aavistuksen paksuuntunut seos varovasti vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai yön yli.
Huuhtele ja puolita mustikat. Sekoita kulhossa hunaja sekä sitruunanmehu ja -kuori. Kääntele mustikat seokseen. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Siirrä kakku tarjoilulautaselle. Lusikoi marinoidut mustikat kakulle juuri ennen tarjoilua. Koristele mintulla tai sitruunamelissalla.
Vinkki: Korvaa vaniljatanko kahdella teelusikallisella vaniljasokeria.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1245
297
20,4 g
12,8 g
23,1 g
16,5 g
0,9 g
4,5 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl vaniljatanko,
2 dl paksua jogurttia ,
1 tl sitruunankuorta hienoksi raastettuna,
minttua tai sitruunamelissaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli