Mustikkajuustokakku lasissa

arvosana5/5

(6)arviota
6 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Tee jälkiruoaksi yhden ison juustokakun sijasta pienet, laseihin kootut juustokakut. Lusikoi pohjalle rapeaa keksimurua, tee täytteeksi samettinen tuorejuustomousse ja pinnalle herkullisia kardemummamustikoita.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 rklvoita tai margariinia
100 g(1/4 pkt) digestive-keksejä

Täyte

3 dlkuohukermaa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
3/4 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
2 tlsitruunamehua

Kardemummamustikat

1 tlmaissitärkkelystä
1 tlsitruunamehua
2 tlvettä
200 g(1 ps) mustikoita
1 rklsokeria
1/4 tljauhettua kardemummaa

Lisäksi

pensasmustikoita

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin kardemummamustikat. Yhdistä maissitärkkelys, sitruunamehu ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Laita mustikat, sokeri ja kardemumma pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes mustikat sulavat. Sekoita maissitärkkelysseos tasaiseksi, lisää se mustikoiden joukkoon ja sekoita hyvin. Painele samalla osa mustikoista rikki. Keitä muutama minuutti, kunnes seos hieman paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    1 tlmaissitärkkelystä
    1 tlsitruunamehua
    2 tlvettä
    200 g(1 ps) mustikoita
    1 rklsokeria
    1/4 tljauhettua kardemummaa
  2. 2

    Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita murut voisulan kanssa. Lusikoi seos 4–6 lasiin. Laita lasit jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita tai margariinia
    100 g(1/4 pkt) digestive-keksejä
  3. 3

    Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu. Vatkaa täyte tasaiseksi ja jaa se laseihin keksien päälle.

    MääräAinesosa
    3 dlkuohukermaa
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
    3/4 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    2 tlsitruunamehua
  4. 4

    Lusikoi kardemummamustikat täytteen päälle. Viimeistele annokset halutessasi pensasmustikoilla ja tarjoa heti tai laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Juustokakut säilyvät jääkaapissa hyvin myös seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    pensasmustikoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl maissitärkkelystä, 0.25 tl jauhettua kardemummaa, pensasmustikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.1.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä