Myskikurpitsarisotto

arvosana3/5

(2)arviota
4 Annosta

Kurpitsan maku tiivistyy, kun sen keittämisen sijaan paahtaa uunissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplmyskikurpitsa
1 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
1 kplsipuli
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
1 lkasvislientä
1 rkloliiviöljyä
1 rklvoita
4 dlrisottoriisiä
2 rklsitruunamehua
1 dlparmesaaniraastetta
1/4 tlmustapippuria
1/2 tlsuolaa

Pinnalle

paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois. Kuori ja lohko kurpitsa. Valuta päälle öljy, mausta suolalla. Kypsennä kurpitsa pehmeäksi 200-asteisessa uunissa.

    MääräAinesosa
    1 kplmyskikurpitsa
    1 rklöljyä
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Soseuta lohkot. Silppua sipulit. Kiehauta kasvisliemi. Kuumenna voi-öljyseos kattilassa, lisää sipulit ja kuumenna hetki.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
    1 lkasvislientä
    1 rklvoita
    1 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Lisää riisit, kuumenna hetki. Lisää lientä vähitellen. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää joukkoon kurpitsasose, sitruunamehu, parmesaani ja mausteet. Kuumenna nopeasti. Ripottele pinnalle siemeniä.

    MääräAinesosa
    4 dlrisottoriisiä
    2 rklsitruunamehua
    1 dlparmesaaniraastetta
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
    paahdettuja kurpitsansiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Valkosipulinkynttä, 1 dl Parmesaaniraastetta, 0,25 tl Mustapippuria, 0,5 tl Suolaa, Paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
13.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä