Myskikurpitsarisotto
Ainekset
Valmistus
Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois. Kuori ja lohko kurpitsa. Valuta päälle öljy, mausta suolalla. Kypsennä kurpitsa pehmeäksi 200-asteisessa uunissa.
Soseuta lohkot. Silppua sipulit. Kiehauta kasvisliemi. Kuumenna voi-öljyseos kattilassa, lisää sipulit ja kuumenna hetki.
Lisää riisit, kuumenna hetki. Lisää lientä vähitellen. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää joukkoon kurpitsasose, sitruunamehu, parmesaani ja mausteet. Kuumenna nopeasti. Ripottele pinnalle siemeniä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
430
1799
12,0 g
3,3 g
69,0 g
3,5 g
5,3 g
7,5 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
1 dl Parmesaaniraastetta,
0,25 tl Mustapippuria,
0,5 tl Suolaa,
Paahdettuja kurpitsansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli