Myskikurpitsarisotto

Nappaa talteen!
Kurpitsan maku tiivistyy, kun sen keittämisen sijaan paahtaa uunissa.
| 1 kpl | myskikurpitsa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 l | kasvislientä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | voita |
| 4 dl | risottoriisiä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 dl | parmesaaniraastetta |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Pinnalle | |
|---|---|
| paahdettuja kurpitsansiemeniä | |
- 1.
Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois. Kuori ja lohko kurpitsa. Valuta päälle öljy, mausta suolalla. Kypsennä kurpitsa pehmeäksi 200-asteisessa uunissa.
- 2.
Soseuta lohkot. Silppua sipulit. Kiehauta kasvisliemi. Kuumenna voi-öljyseos kattilassa, lisää sipulit ja kuumenna hetki.
- 3.
Lisää riisit, kuumenna hetki. Lisää lientä vähitellen. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää joukkoon kurpitsasose, sitruunamehu, parmesaani ja mausteet. Kuumenna nopeasti. Ripottele pinnalle siemeniä.
Kurpitsan maku tiivistyy, kun sen keittämisen sijaan paahtaa uunissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | myskikurpitsa |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 l | kasvislientä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | voita |
| 4 dl | risottoriisiä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 dl | parmesaaniraastetta |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
Pinnalle | |
| paahdettuja kurpitsansiemeniä | |
Valmistus
- 1
Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois. Kuori ja lohko kurpitsa. Valuta päälle öljy, mausta suolalla. Kypsennä kurpitsa pehmeäksi 200-asteisessa uunissa.
Määrä Ainesosa 1 kpl myskikurpitsa 1 rkl öljyä 1/2 tl suolaa - 2
Soseuta lohkot. Silppua sipulit. Kiehauta kasvisliemi. Kuumenna voi-öljyseos kattilassa, lisää sipulit ja kuumenna hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 - 3 kpl valkosipulinkynttä 1 l kasvislientä 1 rkl voita 1 rkl oliiviöljyä - 3
Lisää riisit, kuumenna hetki. Lisää lientä vähitellen. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää joukkoon kurpitsasose, sitruunamehu, parmesaani ja mausteet. Kuumenna nopeasti. Ripottele pinnalle siemeniä.
Määrä Ainesosa 4 dl risottoriisiä 2 rkl sitruunamehua 1 dl parmesaaniraastetta 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria paahdettuja kurpitsansiemeniä
Ravintosisältö
430
Energiaa kcal
1799
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
430
Energiaa kcal
1799
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Valkosipulinkynttä, 1 dl Parmesaaniraastetta, 0,25 tl Mustapippuria, 0,5 tl Suolaa, Paahdettuja kurpitsansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























