Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois. Kuori ja lohko kurpitsa. Valuta päälle öljy, mausta suolalla. Kypsennä kurpitsa pehmeäksi 200-asteisessa uunissa.
Soseuta lohkot. Silppua sipulit. Kiehauta kasvisliemi. Kuumenna voi-öljyseos kattilassa, lisää sipulit ja kuumenna hetki.
Lisää riisit, kuumenna hetki. Lisää lientä vähitellen. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää joukkoon kurpitsasose, sitruunamehu, parmesaani ja mausteet. Kuumenna nopeasti. Ripottele pinnalle siemeniä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1787
427
12,0 g
3,3 g
68,5 g
3,3 g
5,3 g
7,3 g
3,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
1 dl Parmesaaniraastetta,
0,25 tl Mustapippuria,
0,5 tl Suolaa,
Paahdettuja kurpitsansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli