Nakkivokki

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Vokkaa nakkeja ja kasviksia, saat arki-illan aterian nopeasti. Tarjoa nakkivokin lisänä makeaa chilikastiketta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gparsakaalia
400 gnakkeja
1 kplpaprika
300 gnuudelia
2 tlseesamiöljyä
2 tlrypsiöljyä
suolaa
1 rklsoijakastiketta
1/2 kplhienonnettua punaista chiliä

Lisäksi

makeaa chilikastiketta

Valmistus

  1. 1

    Paloittele parsakaali ja varsi. Keitä parsakaalia muutama minuutti ja valuta vesi pois. Paloittele nakit. Halkaise paprika ja poista siemenet ja kanta. Paloittele paprika.

    MääräAinesosa
    300 gparsakaalia
    400 gnakkeja
    1 kplpaprika
  2. 2

    Kiehauta runsaasti vettä ja paloittele joukkoon nuudelit. Anna hautua 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    300 gnuudelia
  3. 3

    Kuumenna pannulla öljyt ja ruskista nakit. Lisää parsakaali ja paprika, paista hetki. Mausta suolalla. Valuta nuudelit ja lisää pannulle. Lisää soijakastike ja chili, kääntele sekaisin. Tarjoa lisänä makeaa chilikastiketta.

    MääräAinesosa
    2 tlrypsiöljyä
    suolaa
    1 rklsoijakastiketta
    1/2 kplhienonnettua punaista chiliä
    2 tlseesamiöljyä
    makeaa chilikastiketta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Hienonnettua punaista chiliä, Makeaa chilikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
13.2.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä