Naurissalaatti tortillakupissa - Yhteishyvä

Naurissalaatti tortillakupissa

Naurissalaatti tortillakupissa
Annokset
4
Ruokavalio
Tee raikas ja rapea salaatti Hakurei-nauriista ja omenasta. Hauskat salaattikupit saat paahtamalla tortillalettuja muffinipellillä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(8 kpl) vehnätortilloja
1 rkl
Öljyä
800 g
Hakurei-nauriita
2 kpl
Omenaa
1 kpl
Limen mehu
1/2 kpl
(250 g) viinirypäleitä
1 kpl
(200 g) pakastemaissia
1 kpl
(200 g) leipäjuustoa
1/2 kpl
Ruukku korianteria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) cayennepippuria, hautessasi

TACOKERMAVIILI

1/2 kpl
Ruukkua korianteria
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
1 kpl
Limen mehu
2 rkl
Tacomausteseosta
1/2 tl
Suolaa

Vinkki: Voit tehdä tortillakupit myös uuninkestävissä kahvikupeissa.

Näin teet

1
  • Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sivele tortillat kevyesti öljyllä ja paina ne muffinipellin koloihin tai keraamisiin vuokiin, litistä varovasti kupin muotoiseksi. Paahda uunissa rapeiksi, 10–15 minuuttia. Irrota tortillakupit vuoista ja jäähdytä ritilällä.
1 kpl
(8 kpl) vehnätortilloja
2
  • Kuori nauriit ja omenat. Raasta ne kulhoon. Purista limen mehu joukkoon. Huuhtele ja halkaise rypäleet.  Valuta maissi. Kuutioi juusto. Hienonna koko ruukku korianteria, säästä puolet kastikkeeseen. Lisää rypäleet, maissit, juusto, korianteri ja mausteet raasteeseen.
800 g
Hakurei-nauriita
2 kpl
Omenaa
1 kpl
Limen mehu
1/2 kpl
(250 g) viinirypäleitä
1 kpl
(200 g) pakastemaissia
1 kpl
(200 g) leipäjuustoa
1/2 kpl
Ruukku korianteria
1/4 tl
(¼ tl) cayennepippuria, hautessasi
1 rkl
Öljyä
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
3
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  • Lusikoi salaattia tortillakuppeihin ja viimeistele kastikkeella.
1/2 tl
Suolaa
1/2 kpl
Ruukkua korianteria
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
1 kpl
Limen mehu
2 rkl
Tacomausteseosta
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.8.2018
Muokattu: 16.8.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja21 g83 g
Proteiinia4 g17 g
Rasvaa7 g29 g
Kuituja5 g21 g
Energiaa kj752 3009
Energiaa kcal180 719

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Ruukku korianteria

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) cayennepippuria, hautessasi

  • 2 rkl Tacomausteseosta

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja21 g83 g
Proteiinia4 g17 g
Rasvaa7 g29 g
Kuituja5 g21 g
Energiaa kj752 3009
Energiaa kcal180 719

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Ruukku korianteria

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) cayennepippuria, hautessasi

  • 2 rkl Tacomausteseosta

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.