Naurissalaatti tortillakupissa

Tee raikas ja rapea salaatti Hakurei-nauriista ja omenasta. Hauskat salaattikupit saat paahtamalla tortillalettuja muffinipellillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(8 kpl) vehnätortilloja
1 rklöljyä
800 ghakurei-nauriita
2 kplomenaa
1 kpllimen mehu
1/2 kpl(250 g) viinirypäleitä
1 kpl(200 g) pakastemaissia
1 kpl(200 g) leipäjuustoa
1/2 kplruukku korianteria
1/4 tl(¼ tl) suolaa
1/4 tl(¼ tl) cayennepippuria, hautessasi

Tacokermaviili

1/2 kplruukkua korianteria
1 kpl(200 g) kermaviiliä
1 kpllimen mehu
2 rkltacomausteseosta
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1
    • Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sivele tortillat kevyesti öljyllä ja paina ne muffinipellin koloihin tai keraamisiin vuokiin, litistä varovasti kupin muotoiseksi. Paahda uunissa rapeiksi, 10–15 minuuttia. Irrota tortillakupit vuoista ja jäähdytä ritilällä.
    MääräAinesosa
    1 kpl(8 kpl) vehnätortilloja
  2. 2
    • Kuori nauriit ja omenat. Raasta ne kulhoon. Purista limen mehu joukkoon. Huuhtele ja halkaise rypäleet.  Valuta maissi. Kuutioi juusto. Hienonna koko ruukku korianteria, säästä puolet kastikkeeseen. Lisää rypäleet, maissit, juusto, korianteri ja mausteet raasteeseen.
    MääräAinesosa
    800 ghakurei-nauriita
    2 kplomenaa
    1 kpllimen mehu
    1/2 kpl(250 g) viinirypäleitä
    1 kpl(200 g) pakastemaissia
    1 kpl(200 g) leipäjuustoa
    1/2 kplruukku korianteria
    1/4 tl(¼ tl) cayennepippuria, hautessasi
    1 rklöljyä
    1/4 tl(¼ tl) suolaa
  3. 3
    • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
    • Lusikoi salaattia tortillakuppeihin ja viimeistele kastikkeella.
    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 kplruukkua korianteria
    1 kpl(200 g) kermaviiliä
    1 kpllimen mehu
    2 rkltacomausteseosta

Vinkki: Voit tehdä tortillakupit myös uuninkestävissä kahvikupeissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukku korianteria, 0,25 tl (¼ tl) suolaa, 0,25 tl (¼ tl) cayennepippuria, hautessasi, 2 rkl Tacomausteseosta, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.8.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025