Naurissalaatti tortillakupissa
Ainekset
Tacokermaviili
Valmistus
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sivele tortillat kevyesti öljyllä ja paina ne muffinipellin koloihin tai keraamisiin vuokiin, litistä varovasti kupin muotoiseksi. Paahda uunissa rapeiksi, 10–15 minuuttia. Irrota tortillakupit vuoista ja jäähdytä ritilällä.
- Kuori nauriit ja omenat. Raasta ne kulhoon. Purista limen mehu joukkoon. Huuhtele ja halkaise rypäleet. Valuta maissi. Kuutioi juusto. Hienonna koko ruukku korianteria, säästä puolet kastikkeeseen. Lisää rypäleet, maissit, juusto, korianteri ja mausteet raasteeseen.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Lusikoi salaattia tortillakuppeihin ja viimeistele kastikkeella.
Vinkki: Voit tehdä tortillakupit myös uuninkestävissä kahvikupeissa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
186
780
7,5 g
2,0 g
21,5 g
13,8 g
5,5 g
5,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruukku korianteria,
0,25 tl (¼ tl) suolaa,
0,25 tl (¼ tl) cayennepippuria, hautessasi,
2 rkl Tacomausteseosta,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli