Oluella sävytetty nyhtöpossu | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Oluella sävytetty nyhtöpossu

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tämän nyhtöpossun juju on siirapiksi keitetty tumma olut, joka sekoitetaan riivityn lihan joukkoon. Tarjoa tortillan täytteenä.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kg
Possun uunilihaa tai kassleria
2 rkl
Fariini- tai intiaanisokeria
1 rkl
Karkeaa merisuolaa
5 dl
Tummaa lager-olutta (esim. velkopopovicky kozel dark)

tarjoiluun

12 kpl
Tortillaa
2 kpl
Avokadoa viipaleina
2 dl
Tomaattisalsaa
1 dl
Ranskankermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Yhdistä sokeri ja suola. Hiero lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.

2 rkl
Fariini- tai intiaanisokeria
1 rkl
Karkeaa merisuolaa
1 kg
Possun uunilihaa tai kassleria
2

Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 4–5 tuntia.

3

Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä puoli tuntia. Ota desi paistolientä talteen.

4

Keitä olutta kattilassa ilman kantta, kunnes olutta on jäljellä 1 dl, ja se on siirappimaista.

5 dl
Tummaa lager-olutta (esim. velkopopovicky kozel dark)
5

Nosta liha työlaudalle ja riivi nyhtölihaksi kahdella haarukalla. Poista ylimääräinen rasva. Laita nyhtöliha takaisin tyhjään uunivuokaan.

6

Sekoita 1 dl paistolientä sekä olutsiirappi nyhtölihan joukkoon.

7

Paista 150-asteisessa uunissa peittämättä 30 minuuttia.

8

Tarjoa nyhtöpossu lämmitettyjen tortillojen täytteenä avokadoviipaleiden, tomaattisalsan ja ranskankerman kera.

12 kpl
Tortillaa
2 kpl
Avokadoa viipaleina
2 dl
Tomaattisalsaa
1 dl
Ranskankermaa
Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4705

1124

62,3 g

20,0 g

69,8 g

12,5 g

6,8 g

59,3 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Karkeaa merisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli