Yhdistä sokeri ja suola. Hiero lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.
Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 4–5 tuntia.
Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä puoli tuntia. Ota desi paistolientä talteen.
Keitä olutta kattilassa ilman kantta, kunnes olutta on jäljellä 1 dl, ja se on siirappimaista.
Nosta liha työlaudalle ja riivi nyhtölihaksi kahdella haarukalla. Poista ylimääräinen rasva. Laita nyhtöliha takaisin tyhjään uunivuokaan.
Sekoita 1 dl paistolientä sekä olutsiirappi nyhtölihan joukkoon.
Paista 150-asteisessa uunissa peittämättä 30 minuuttia.
Tarjoa nyhtöpossu lämmitettyjen tortillojen täytteenä avokadoviipaleiden, tomaattisalsan ja ranskankerman kera.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1124
4705
62,3 g
20,0 g
69,8 g
12,5 g
6,8 g
59,3 g
5,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli