Oluella sävytetty nyhtöpossu
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämän nyhtöpossun juju on siirapiksi keitetty tumma olut, joka sekoitetaan riivityn lihan joukkoon. Tarjoa tortillan täytteenä.
| 1 kg | possun uunilihaa tai kassleria |
| 2 rkl | fariini- tai intiaanisokeria |
| 1 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 5 dl | tummaa lager-olutta (esim. velkopopovicky kozel dark) |
| Tarjoiluun | |
|---|---|
| 12 kpl | tortillaa |
| 2 kpl | avokadoa viipaleina |
| 2 dl | tomaattisalsaa |
| 1 dl | ranskankermaa |
- 1.
Yhdistä sokeri ja suola. Hiero lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.
- 2.
Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 4–5 tuntia.
- 3.
Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä puoli tuntia. Ota desi paistolientä talteen.
- 4.
Keitä olutta kattilassa ilman kantta, kunnes olutta on jäljellä 1 dl, ja se on siirappimaista.
- 5.
Nosta liha työlaudalle ja riivi nyhtölihaksi kahdella haarukalla. Poista ylimääräinen rasva. Laita nyhtöliha takaisin tyhjään uunivuokaan.
- 6.
Sekoita 1 dl paistolientä sekä olutsiirappi nyhtölihan joukkoon.
- 7.
Paista 150-asteisessa uunissa peittämättä 30 minuuttia.
- 8.
Tarjoa nyhtöpossu lämmitettyjen tortillojen täytteenä avokadoviipaleiden, tomaattisalsan ja ranskankerman kera.
Oluella sävytetty nyhtöpossu
Tämän nyhtöpossun juju on siirapiksi keitetty tumma olut, joka sekoitetaan riivityn lihan joukkoon. Tarjoa tortillan täytteenä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | possun uunilihaa tai kassleria |
| 2 rkl | fariini- tai intiaanisokeria |
| 1 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 5 dl | tummaa lager-olutta (esim. velkopopovicky kozel dark) |
Tarjoiluun | |
| 12 kpl | tortillaa |
| 2 kpl | avokadoa viipaleina |
| 2 dl | tomaattisalsaa |
| 1 dl | ranskankermaa |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Yhdistä sokeri ja suola. Hiero lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.
Määrä Ainesosa 2 rkl fariini- tai intiaanisokeria 1 rkl karkeaa merisuolaa 1 kg possun uunilihaa tai kassleria - 2
Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 4–5 tuntia.
- 3
Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä puoli tuntia. Ota desi paistolientä talteen.
- 4
Keitä olutta kattilassa ilman kantta, kunnes olutta on jäljellä 1 dl, ja se on siirappimaista.
Määrä Ainesosa 5 dl tummaa lager-olutta (esim. velkopopovicky kozel dark) - 5
Nosta liha työlaudalle ja riivi nyhtölihaksi kahdella haarukalla. Poista ylimääräinen rasva. Laita nyhtöliha takaisin tyhjään uunivuokaan.
- 6
Sekoita 1 dl paistolientä sekä olutsiirappi nyhtölihan joukkoon.
- 7
Paista 150-asteisessa uunissa peittämättä 30 minuuttia.
- 8
Tarjoa nyhtöpossu lämmitettyjen tortillojen täytteenä avokadoviipaleiden, tomaattisalsan ja ranskankerman kera.
Määrä Ainesosa 12 kpl tortillaa 2 kpl avokadoa viipaleina 2 dl tomaattisalsaa 1 dl ranskankermaa
Ravintosisältö
1124
Energiaa kcal
4705
Energiaa kj
62,3 g
Rasvaa
20,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,8 g
Hiilihydraatteja
12,5 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
59,3 g
Proteiinia
5,9 g
Suolaa
1124
Energiaa kcal
4705
Energiaa kj
62,3 g
Rasvaa
20,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,8 g
Hiilihydraatteja
12,5 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
59,3 g
Proteiinia
5,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























