Yhdistä sokeri ja suola. Hiero lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.
Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 4–5 tuntia.
Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä puoli tuntia. Ota desi paistolientä talteen.
Keitä olutta kattilassa ilman kantta, kunnes olutta on jäljellä 1 dl, ja se on siirappimaista.
Nosta liha työlaudalle ja riivi nyhtölihaksi kahdella haarukalla. Poista ylimääräinen rasva. Laita nyhtöliha takaisin tyhjään uunivuokaan.
Sekoita 1 dl paistolientä sekä olutsiirappi nyhtölihan joukkoon.
Paista 150-asteisessa uunissa peittämättä 30 minuuttia.
Tarjoa nyhtöpossu lämmitettyjen tortillojen täytteenä avokadoviipaleiden, tomaattisalsan ja ranskankerman kera.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
4705
1124
62,3 g
20,0 g
69,8 g
12,5 g
6,8 g
59,3 g
1,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Karkeaa merisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli