Oluella sävytetty nyhtöpossu

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Tämän nyhtöpossun juju on siirapiksi keitetty tumma olut, joka sekoitetaan riivityn lihan joukkoon. Tarjoa tortillan täytteenä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgpossun uunilihaa tai kassleria
2 rklfariini- tai intiaanisokeria
1 rklkarkeaa merisuolaa
5 dltummaa lager-olutta (esim. velkopopovicky kozel dark)

Tarjoiluun

12 kpltortillaa
2 kplavokadoa viipaleina
2 dltomaattisalsaa
1 dlranskankermaa

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Yhdistä sokeri ja suola. Hiero lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.

    MääräAinesosa
    2 rklfariini- tai intiaanisokeria
    1 rklkarkeaa merisuolaa
    1 kgpossun uunilihaa tai kassleria
  2. 2

    Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 4–5 tuntia.

  3. 3

    Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä puoli tuntia. Ota desi paistolientä talteen.

  4. 4

    Keitä olutta kattilassa ilman kantta, kunnes olutta on jäljellä 1 dl, ja se on siirappimaista.

    MääräAinesosa
    5 dltummaa lager-olutta (esim. velkopopovicky kozel dark)
  5. 5

    Nosta liha työlaudalle ja riivi nyhtölihaksi kahdella haarukalla. Poista ylimääräinen rasva. Laita nyhtöliha takaisin tyhjään uunivuokaan.

  6. 6

    Sekoita 1 dl paistolientä sekä olutsiirappi nyhtölihan joukkoon.

  7. 7

    Paista 150-asteisessa uunissa peittämättä 30 minuuttia.

  8. 8

    Tarjoa nyhtöpossu lämmitettyjen tortillojen täytteenä avokadoviipaleiden, tomaattisalsan ja ranskankerman kera.

    MääräAinesosa
    12 kpltortillaa
    2 kplavokadoa viipaleina
    2 dltomaattisalsaa
    1 dlranskankermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
31.7.2018
|
Päivitetty: 20.11.2025

Samankaltaisia reseptejä