Olutbrownie

Arvostele resepti
12 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Mehevän suklaabrownien salaisuus on tumma lagerolut. Suklaaleivonnainen saa makua suolapähkinöistä ja vaahtokarkeista.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

2 dlvehnäjauhoja
1 dlkaakaojauhetta
1/2 tlsuolaa
2 rklvaniljasokeria
3 kplkananmunaa
3 dlsokeria
1 dlrypsiöljyä
1 dltummaa lagerolutta

Lisäksi

50 gvaahtokarkkeja
1 dlsuolapähkinöitä

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa vuoka (noin 22 x 22 cm) leivinpaperilla.

  2. 2

    Sekoita jauhot, kaakao, suola ja vaniljasokeri kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset muna-sokerivaahtoon. Lisää öljy ja olut. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 dlvehnäjauhoja
    1 dlkaakaojauhetta
    1/2 tlsuolaa
    2 rklvaniljasokeria
    3 kplkananmunaa
    3 dlsokeria
    1 dlrypsiöljyä
    1 dltummaa lagerolutta
  3. 3

    Kaada taikina vuokaan. Jos käytät suuria vaahtokarkkeja, puolita ne. Pienet vaahtokarkit voi käyttää kokonaisina. Paina pinnalle pähkinät ja vaahtokarkit. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.

    MääräAinesosa
    1 dlsuolapähkinöitä
    50 gvaahtokarkkeja
  4. 4

    Anna brownien jäähtyä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
5.11.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä