Olutbrownie | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Olutbrownie

Olutbrownie

timer-icon30 min
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Mehevän suklaabrownien salaisuus on tumma lagerolut. Suklaaleivonnainen saa makua suolapähkinöistä ja vaahtokarkeista.

Ainekset

pohja

2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
1/2 tl
suolaa
2 rkl
vaniljasokeria
3 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
1 dl
rypsiöljyä
1 dl
tummaa lagerolutta

lisäksi

50 g
vaahtokarkkeja
1 dl
suolapähkinöitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Vuoraa vuoka (noin 22 x 22 cm) leivinpaperilla.

2

Sekoita jauhot, kaakao, suola ja vaniljasokeri kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset muna-sokerivaahtoon. Lisää öljy ja olut. Sekoita tasaiseksi.

2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
1/2 tl
suolaa
2 rkl
vaniljasokeria
3 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
1 dl
rypsiöljyä
1 dl
tummaa lagerolutta
3

Kaada taikina vuokaan. Jos käytät suuria vaahtokarkkeja, puolita ne. Pienet vaahtokarkit voi käyttää kokonaisina. Paina pinnalle pähkinät ja vaahtokarkit. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.

1 dl
suolapähkinöitä
50 g
vaahtokarkkeja
4

Anna brownien jäähtyä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 5.11.2019
Muokattu: 5.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1318

315

14,4 g

2,0 g

36,1 g

27,6 g

1,9 g

8,5 g

0,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli