Omena-kurpitsapikkelssi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omena-kurpitsapikkelssi

Omena-kurpitsapikkelssi

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Kurpitsapikkelssi maistuu perheen pienillekin, kun mukana on omenaa ja etikkaliemi makeutetaan siirapilla. Kokeile pikkelssiä hodareissa!

Ainekset

1 kg
Kurpitsaa
4 kpl
Omenaa

liemi

5 dl
Vettä
2 dl
Vaaleaa siirappia
1 1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
10 kpl
Valkopippuria
1 kpl
Kanelitanko
1 tl
Fenkolinsiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1
  • Liota purkkeja ja kansia kylmässä vedessä yön yli. Pese ja huuhtele ne hyvin. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä ja täytä kuumina.
  • Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja niitä ympäröivä pehmeä malto. Kuori ja leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Kuutioi omenat.
1 kg
Kurpitsaa
2
  • Yhdistä liemen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kurpitsaa liemessä 10–15 minuuttia, kunnes kuutiot ovat hieman läpikuultavia mutta vielä kiinteitä. Sekoita omenat joukkoon ja ota kattila liedeltä.
  • Lusikoi kuuma pikkelssi liemineen puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Tarkista, että liemi peittää kuutiot. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Sulje tiiviisti ja säilytä jääkaapissa. Puhtaisiin lasitölkkeihin säilötty pikkelssi säilyy kylmässä jopa kuukausia.
4 kpl
Omenaa
5 dl
Vettä
1 1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
1 tl
Fenkolinsiemeniä
2 dl
Vaaleaa siirappia
10 kpl
Valkopippuria
1 kpl
Kanelitanko
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.8.2018
Muokattu: 2.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

5106

1221

1,0 g

263,0 g

259,0 g

28,0 g

9,0 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

10 kpl Valkopippuria,

1 kpl Kanelitanko,

1 tl Fenkolinsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli