Omena-kurpitsapikkelssi

Nappaa talteen!
Kurpitsapikkelssi maistuu perheen pienillekin, kun mukana on omenaa ja etikkaliemi makeutetaan siirapilla. Kokeile pikkelssiä hodareissa!
| 1 kg | kurpitsaa |
| 4 kpl | omenaa |
| Liemi | |
|---|---|
| 5 dl | vettä |
| 2 dl | vaaleaa siirappia |
| 1 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 10 kpl | valkopippuria |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1 tl | fenkolinsiemeniä |
- 1.
- Liota purkkeja ja kansia kylmässä vedessä yön yli. Pese ja huuhtele ne hyvin. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä ja täytä kuumina.
- Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja niitä ympäröivä pehmeä malto. Kuori ja leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Kuutioi omenat.
- 2.
- Yhdistä liemen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kurpitsaa liemessä 10–15 minuuttia, kunnes kuutiot ovat hieman läpikuultavia mutta vielä kiinteitä. Sekoita omenat joukkoon ja ota kattila liedeltä.
- Lusikoi kuuma pikkelssi liemineen puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Tarkista, että liemi peittää kuutiot. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Sulje tiiviisti ja säilytä jääkaapissa. Puhtaisiin lasitölkkeihin säilötty pikkelssi säilyy kylmässä jopa kuukausia.
Omena-kurpitsapikkelssi
Kurpitsapikkelssi maistuu perheen pienillekin, kun mukana on omenaa ja etikkaliemi makeutetaan siirapilla. Kokeile pikkelssiä hodareissa!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | kurpitsaa |
| 4 kpl | omenaa |
Liemi | |
| 5 dl | vettä |
| 2 dl | vaaleaa siirappia |
| 1 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 10 kpl | valkopippuria |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1 tl | fenkolinsiemeniä |
Valmistus
- 1
- Liota purkkeja ja kansia kylmässä vedessä yön yli. Pese ja huuhtele ne hyvin. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä ja täytä kuumina.
- Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja niitä ympäröivä pehmeä malto. Kuori ja leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Kuutioi omenat.
Määrä Ainesosa 1 kg kurpitsaa - 2
- Yhdistä liemen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kurpitsaa liemessä 10–15 minuuttia, kunnes kuutiot ovat hieman läpikuultavia mutta vielä kiinteitä. Sekoita omenat joukkoon ja ota kattila liedeltä.
- Lusikoi kuuma pikkelssi liemineen puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Tarkista, että liemi peittää kuutiot. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Sulje tiiviisti ja säilytä jääkaapissa. Puhtaisiin lasitölkkeihin säilötty pikkelssi säilyy kylmässä jopa kuukausia.
Määrä Ainesosa 4 kpl omenaa 5 dl vettä 1 1/2 dl väkiviinaetikkaa 1 tl fenkolinsiemeniä 2 dl vaaleaa siirappia 10 kpl valkopippuria 1 kpl kanelitanko
Ravintosisältö
1273
Energiaa kcal
5326
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
267,0 g
Hiilihydraatteja
264,0 g
Sokereita
30,0 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
1273
Energiaa kcal
5326
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
267,0 g
Hiilihydraatteja
264,0 g
Sokereita
30,0 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 10 kpl Valkopippuria, 1 kpl Kanelitanko, 1 tl Fenkolinsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























