Omena-kurpitsapikkelssi

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Kurpitsapikkelssi maistuu perheen pienillekin, kun mukana on omenaa ja etikkaliemi makeutetaan siirapilla. Kokeile pikkelssiä hodareissa!

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgkurpitsaa
4 kplomenaa

Liemi

5 dlvettä
2 dlvaaleaa siirappia
1 1/2 dlväkiviinaetikkaa
10 kplvalkopippuria
1 kplkanelitanko
1 tlfenkolinsiemeniä

Valmistus

  1. 1
    • Liota purkkeja ja kansia kylmässä vedessä yön yli. Pese ja huuhtele ne hyvin. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä ja täytä kuumina.
    • Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja niitä ympäröivä pehmeä malto. Kuori ja leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Kuutioi omenat.
    MääräAinesosa
    1 kgkurpitsaa
  2. 2
    • Yhdistä liemen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kurpitsaa liemessä 10–15 minuuttia, kunnes kuutiot ovat hieman läpikuultavia mutta vielä kiinteitä. Sekoita omenat joukkoon ja ota kattila liedeltä.
    • Lusikoi kuuma pikkelssi liemineen puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Tarkista, että liemi peittää kuutiot. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Sulje tiiviisti ja säilytä jääkaapissa. Puhtaisiin lasitölkkeihin säilötty pikkelssi säilyy kylmässä jopa kuukausia.
    MääräAinesosa
    4 kplomenaa
    5 dlvettä
    1 1/2 dlväkiviinaetikkaa
    1 tlfenkolinsiemeniä
    2 dlvaaleaa siirappia
    10 kplvalkopippuria
    1 kplkanelitanko

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 10 kpl Valkopippuria, 1 kpl Kanelitanko, 1 tl Fenkolinsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
17.9.2018
|
Päivitetty: 5.11.2025

Samankaltaisia reseptejä