Omena-kurpitsapikkelssi
Ainekset
Valmistus
- Liota purkkeja ja kansia kylmässä vedessä yön yli. Pese ja huuhtele ne hyvin. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä ja täytä kuumina.
- Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja niitä ympäröivä pehmeä malto. Kuori ja leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Kuutioi omenat.
- Yhdistä liemen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kurpitsaa liemessä 10–15 minuuttia, kunnes kuutiot ovat hieman läpikuultavia mutta vielä kiinteitä. Sekoita omenat joukkoon ja ota kattila liedeltä.
- Lusikoi kuuma pikkelssi liemineen puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Tarkista, että liemi peittää kuutiot. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Sulje tiiviisti ja säilytä jääkaapissa. Puhtaisiin lasitölkkeihin säilötty pikkelssi säilyy kylmässä jopa kuukausia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1273
5326
2,0 g
—
267,0 g
264,0 g
30,0 g
14,0 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä,
10 kpl Valkopippuria,
1 kpl Kanelitanko,
1 tl Fenkolinsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli