Omenaboston

arvosana5/5

(5)arviota
12 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Näyttävä bostonkakku kätkee sisäänsä omenaa ja mehevää kanelitäytettä. Viimeistele vegaaninen bostonkakku makeantahmealla vaahterasiirappi-tomusokerikuorrutuksella.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
2 1/2 dlkaurajuomaa
25 gtuorehiivaa
1/2 tlsuolaa
3/4 dlsokeria
1/2 rklkardemummaa
6 - 7 dlvehnäjauhoja
3/4 dlrypsiöljyä

Täyte

3 - 4 kplkotimaista omenaa
75 gleivontamargariinia (maidotonta)
3/4 dlfariinisokeria
2 rklkanelia
1 rklvaahterasiirappia

Vaahterasiirappikuorrute

2 rklvaahterasiirappia
3/4 dltomusokeria

Lisäksi

1 rklmargariinia vuoan voiteluun
1/4 dlkaurajuomaa pullan voiteluun

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan. Vaivaa kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää öljy loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    25 gtuorehiivaa
    2 1/2 dlkaurajuomaa
    3/4 dlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/2 rklkardemummaa
    6 - 7 dlvehnäjauhoja
    3/4 dlrypsiöljyä
  2. 2

    Pese ja kuutioi omenat. Sekoita huoneenlämpöinen margariini, sokeri, kaneli ja siirappi kulhossa. Kauli taikina noin 35 x 40 cm:n levyksi. Levitä kanelitäyte levylle. Jätä alareunasta 3 cm ilman täytettä. Ripottele omenat päälle. Kääri levy rullaksi ja leikkaa 12 osaan.

    MääräAinesosa
    3 - 4 kplkotimaista omenaa
    75 gleivontamargariinia (maidotonta)
    3/4 dlfariinisokeria
    2 rklkanelia
    1 rklvaahterasiirappia
  3. 3

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle ja voitele reunat. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pulla kaurajuomalla ja paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklmargariinia vuoan voiteluun
    1/4 dlkaurajuomaa pullan voiteluun
  4. 4

    Yhdistä tomusokeri ja siirappi. Valuta hieman jäähtyneelle pullalle.

    MääräAinesosa
    3/4 dltomusokeria
    2 rklvaahterasiirappia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 rkl kardemummaa, 2 rkl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.8.2021
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä