Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenaboston

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Näyttävä bostonkakku kätkee sisäänsä kotimaista omenaa ja mehevää kanelitäytettä. Viimeistele vegaaninen bostonkakku makeantahmealla vaahterasiirappi-tomusokerikuorrutuksella.

Ainekset

2 1/2 dl
kaurajuomaa
25 g
tuorehiivaa
1/2 tl
suolaa
3/4 dl
sokeria
1/2 rkl
kardemummaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
rypsiöljyä

Täyte

3 - 4 kpl
kotimaista omenaa
75 g
leivontamargariinia (maidotonta)
3/4 dl
fariinisokeria
2 rkl
kanelia
1 rkl
vaahterasiirappia

Vaahterasiirappikuorrute

2 rkl
vaahterasiirappia
3/4 dl
tomusokeria

Lisäksi

1 rkl
margariinia vuoan voiteluun
1/4 dl
kaurajuomaa pullan voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan. Vaivaa kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää öljy loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

25 g
tuorehiivaa
2 1/2 dl
kaurajuomaa
3/4 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 rkl
kardemummaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
rypsiöljyä
2

Pese ja kuutioi omenat. Sekoita huoneenlämpöinen margariini, sokeri, kaneli ja siirappi kulhossa. Kauli taikina noin 35 x 40 cm:n levyksi. Levitä kanelitäyte levylle. Jätä alareunasta 3 cm ilman täytettä. Ripottele omenat päälle. Kääri pulla rullaksi ja leikkaa 12 osaan.

3 - 4 kpl
kotimaista omenaa
75 g
leivontamargariinia (maidotonta)
3/4 dl
fariinisokeria
2 rkl
kanelia
1 rkl
vaahterasiirappia
3

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle ja voitele reunat. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pulla kaurajuomalla ja paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

1 rkl
margariinia vuoan voiteluun
1/4 dl
kaurajuomaa pullan voiteluun
4

Yhdistä tomusokeri ja siirappi. Valuta hieman jäähtyneelle pullalle.

3/4 dl
tomusokeria
2 rkl
vaahterasiirappia
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 23.8.2021
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

348

1458

12,4 g

3,1 g

52,4 g

23,0 g

2,4 g

5,2 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 rkl kardemummaa,

2 rkl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli