Omenaboston
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Näyttävä bostonkakku kätkee sisäänsä omenaa ja mehevää kanelitäytettä. Viimeistele vegaaninen bostonkakku makeantahmealla vaahterasiirappi-tomusokerikuorrutuksella.
| 2 1/2 dl | kaurajuomaa |
| 25 g | tuorehiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 rkl | kardemummaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| Täyte | |
|---|---|
| 3 - 4 kpl | kotimaista omenaa |
| 75 g | leivontamargariinia (maidotonta) |
| 3/4 dl | fariinisokeria |
| 2 rkl | kanelia |
| 1 rkl | vaahterasiirappia |
| Vaahterasiirappikuorrute | |
| 2 rkl | vaahterasiirappia |
| 3/4 dl | tomusokeria |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | margariinia vuoan voiteluun |
| 1/4 dl | kaurajuomaa pullan voiteluun |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan. Vaivaa kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää öljy loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
- 2.
Pese ja kuutioi omenat. Sekoita huoneenlämpöinen margariini, sokeri, kaneli ja siirappi kulhossa. Kauli taikina noin 35 x 40 cm:n levyksi. Levitä kanelitäyte levylle. Jätä alareunasta 3 cm ilman täytettä. Ripottele omenat päälle. Kääri levy rullaksi ja leikkaa 12 osaan.
- 3.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle ja voitele reunat. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pulla kaurajuomalla ja paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
- 4.
Yhdistä tomusokeri ja siirappi. Valuta hieman jäähtyneelle pullalle.
Omenaboston
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Näyttävä bostonkakku kätkee sisäänsä omenaa ja mehevää kanelitäytettä. Viimeistele vegaaninen bostonkakku makeantahmealla vaahterasiirappi-tomusokerikuorrutuksella.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | kaurajuomaa |
| 25 g | tuorehiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 rkl | kardemummaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
Täyte | |
| 3 - 4 kpl | kotimaista omenaa |
| 75 g | leivontamargariinia (maidotonta) |
| 3/4 dl | fariinisokeria |
| 2 rkl | kanelia |
| 1 rkl | vaahterasiirappia |
Vaahterasiirappikuorrute | |
| 2 rkl | vaahterasiirappia |
| 3/4 dl | tomusokeria |
Lisäksi | |
| 1 rkl | margariinia vuoan voiteluun |
| 1/4 dl | kaurajuomaa pullan voiteluun |
Valmistus
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan. Vaivaa kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää öljy loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Määrä Ainesosa 25 g tuorehiivaa 2 1/2 dl kaurajuomaa 3/4 dl sokeria 1/2 tl suolaa 1/2 rkl kardemummaa 6 - 7 dl vehnäjauhoja 3/4 dl rypsiöljyä - 2
Pese ja kuutioi omenat. Sekoita huoneenlämpöinen margariini, sokeri, kaneli ja siirappi kulhossa. Kauli taikina noin 35 x 40 cm:n levyksi. Levitä kanelitäyte levylle. Jätä alareunasta 3 cm ilman täytettä. Ripottele omenat päälle. Kääri levy rullaksi ja leikkaa 12 osaan.
Määrä Ainesosa 3 - 4 kpl kotimaista omenaa 75 g leivontamargariinia (maidotonta) 3/4 dl fariinisokeria 2 rkl kanelia 1 rkl vaahterasiirappia - 3
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle ja voitele reunat. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pulla kaurajuomalla ja paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl margariinia vuoan voiteluun 1/4 dl kaurajuomaa pullan voiteluun - 4
Yhdistä tomusokeri ja siirappi. Valuta hieman jäähtyneelle pullalle.
Määrä Ainesosa 3/4 dl tomusokeria 2 rkl vaahterasiirappia
Ravintosisältö
353
Energiaa kcal
1477
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
3,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,8 g
Hiilihydraatteja
23,4 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
353
Energiaa kcal
1477
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
3,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,8 g
Hiilihydraatteja
23,4 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 rkl kardemummaa, 2 rkl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























