Omenahillo uunissa
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hauduta omenat herkulliseksi hilloksi uunin lämmössä. Uuniomenahillo makeutetaan pienellä sokerimäärällä. Lisämakua antavat inkivääri, kaneli ja kardemumma.
| 1 1/5 kg | omenoita |
| 3 cm | tuoretta inkivääriä |
| 1 dl | hillosokeria |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1 rkl | kardemummansiemeniä |
- 1.
Kuori omenat ja inkivääri, kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Paloittele omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi inkivääri. Laita omenat uunivuokaan. Lisää sokeri ja vesi. Laita inkivääriviipaleet ja mausteet maustepussiin tai sulje ne esimerkiksi suodatinpussiin, niin ne on helppo poistaa hillosta ennen purkitusta.
- 2.
Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja laita 200-asteiseen uuniin. Sekoita omenoita puolen tunnin välein ja hauduta folion alla yhteensä 1 ½–2 ½ tuntia. Pehmeät kesäomenat soseutuvat nopeammin kuin syys- ja talvilajikkeet.
- 3.
Poista mausteet ja purkita kuuma hillo pestyihin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
- 4.
Säilytä hillo jääkaapissa. Vähäisen sokerimäärän vuoksi uuniomenahillo ei säily yhtä pitkään kuin perinteinen keitetty hillo. Kuumana puhtaisiin astioihin purkitettuna ja kylmässä säilytettynä se säilyy kuitenkin useita kuukausia. Hillon voi myös pakastaa.
Omenahillo uunissa
Hauduta omenat herkulliseksi hilloksi uunin lämmössä. Uuniomenahillo makeutetaan pienellä sokerimäärällä. Lisämakua antavat inkivääri, kaneli ja kardemumma.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/5 kg | omenoita |
| 3 cm | tuoretta inkivääriä |
| 1 dl | hillosokeria |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1 rkl | kardemummansiemeniä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori omenat ja inkivääri, kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Paloittele omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi inkivääri. Laita omenat uunivuokaan. Lisää sokeri ja vesi. Laita inkivääriviipaleet ja mausteet maustepussiin tai sulje ne esimerkiksi suodatinpussiin, niin ne on helppo poistaa hillosta ennen purkitusta.
Määrä Ainesosa 1 1/5 kg omenoita 3 cm tuoretta inkivääriä 1 dl hillosokeria 1 dl vettä 1 kpl kanelitanko 1 rkl kardemummansiemeniä - 2
Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja laita 200-asteiseen uuniin. Sekoita omenoita puolen tunnin välein ja hauduta folion alla yhteensä 1 ½–2 ½ tuntia. Pehmeät kesäomenat soseutuvat nopeammin kuin syys- ja talvilajikkeet.
- 3
Poista mausteet ja purkita kuuma hillo pestyihin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
- 4
Säilytä hillo jääkaapissa. Vähäisen sokerimäärän vuoksi uuniomenahillo ei säily yhtä pitkään kuin perinteinen keitetty hillo. Kuumana puhtaisiin astioihin purkitettuna ja kylmässä säilytettynä se säilyy kuitenkin useita kuukausia. Hillon voi myös pakastaa.
Vinkki: Soseuta hillo sauvasekoittimella sileäksi ennen purkittamista.
Ravintosisältö
291
Energiaa kcal
1219
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
59,7 g
Hiilihydraatteja
59,7 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
291
Energiaa kcal
1219
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
59,7 g
Hiilihydraatteja
59,7 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 cm tuoretta inkivääriä, 1 dl vettä, 1 kpl kanelitanko, 1 rkl kardemummansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























