Omenainen jauheliha-kaalivokki

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gkeräkaalia
1 kplsipuli
1 kplomena
1 rklöljyä
400 gjauhelihaa
1 rklruokokidesokeria
pala tuoretta inkivääriä
1 kplpieni valkosipulinkynsi
1/4 kplpunaista chiliä
3 kpl(à 80 g) nuudeleita
1 rklsoijakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja halkaise sipuli ja omena. Poista omenasta siemenkodat. Viipaloi sipuli ja omena. Paista kasviksia öljyssä pannulla kunnes kaali pehmenee ja saa väriä. Nosta seos syrjään.

    Paahda jauheliha. Lisää sokeri, raastettu inkivääri ja valkosipulinkynsi sekä chili. Kääntele, kunnes jauheliha hieman karamellisoituu.

    Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita jauhelihaseokseen kasvisseos ja mausta soijalla. Kuumenna ja tarjoile nuudeleiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala tuoretta inkivääriä, Pieni valkosipulinkynsi, Punaista chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä