Omenainen jauheliha-kaalivokki | Wokit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omenainen jauheliha-kaalivokki

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

300 g
Keräkaalia
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Omena
1 rkl
Öljyä
400 g
Jauhelihaa
1 rkl
Ruokokidesokeria
Pala tuoretta inkivääriä
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
1/4 kpl
Punaista chiliä
3 kpl
(à 80 g) nuudeleita
1 rkl
Soijakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja halkaise sipuli ja omena. Poista omenasta siemenkodat. Viipaloi sipuli ja omena. Paista kasviksia öljyssä pannulla kunnes kaali pehmenee ja saa väriä. Nosta seos syrjään.

Paahda jauheliha. Lisää sokeri, raastettu inkivääri ja valkosipulinkynsi sekä chili. Kääntele, kunnes jauheliha hieman karamellisoituu.

Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita jauhelihaseokseen kasvisseos ja mausta soijalla. Kuumenna ja tarjoile nuudeleiden kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2201

526

27,3 g

10,0 g

43,8 g

9,0 g

4,0 g

24,0 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala tuoretta inkivääriä,

Pieni valkosipulinkynsi,

Punaista chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli