Omenainen juustokakku - Yhteishyvä

Omenainen juustokakku

???
Annokset
9
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

200 g
Piparkakkuja
75 g
Margariinia

TÄYTE:

6 kpl
Liivatelehteä
250 g
Rahkaa
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Kuohukermaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu

PINNALLE:

6 kpl
Omenaa (golden delicious)
1/2 dl
Vettä
1 kpl
Vaniljatanko
1/2 kpl
Kanelitanko
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 dl
Sokeria

Näin teet

1

Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi jauheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan isoon kulholliseen kylmää vettä. Sekoita rahkan ja tuorejuuston joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma eri kulhossa ja lisää se vatkaten rahka-juustoseokseen. Purista sitruunanmehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista vesi hyvin pois liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa liivateseos täytteen joukkoon. Levitä täyte piparipohjan päälle ja anna hyytyä peitettynä kylmässä seuraavaan päivään.Valmista omenat kakun päälle. Kuori omenat ja poista siemenet. Paloittele omenat kahdeksaan lohkoon. Höyrytä lohkot pehmeiksi kattilassa veden, vanilja- ja kanelitangon, sitruunamehun ja sokerin kanssa, n. 5 minuuttia. Sekoita nostellen. Älä anna kuitenkaan palojen menettää muotoaan. Huuhtele maustetangot ja käytä uudelleen vaikkapa glögin valmistamiseen. Koristele kakku omenalohkoilla.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.10.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa