Omenainen juustokakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omenainen juustokakku

Fork and knife
9 Annosta
Fork and knife
9 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

pohja:

200 g
Piparkakkuja
75 g
Margariinia

täyte:

6 kpl
Liivatelehteä
250 g
Rahkaa
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Kuohukermaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu

pinnalle:

6 kpl
Omenaa (golden delicious)
1/2 dl
Vettä
1 kpl
Vaniljatanko
1/2 kpl
Kanelitanko
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi jauheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan isoon kulholliseen kylmää vettä. Sekoita rahkan ja tuorejuuston joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma eri kulhossa ja lisää se vatkaten rahka-juustoseokseen. Purista sitruunanmehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista vesi hyvin pois liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa liivateseos täytteen joukkoon. Levitä täyte piparipohjan päälle ja anna hyytyä peitettynä kylmässä seuraavaan päivään.Valmista omenat kakun päälle. Kuori omenat ja poista siemenet. Paloittele omenat kahdeksaan lohkoon. Höyrytä lohkot pehmeiksi kattilassa veden, vanilja- ja kanelitangon, sitruunamehun ja sokerin kanssa, n. 5 minuuttia. Sekoita nostellen. Älä anna kuitenkaan palojen menettää muotoaan. Huuhtele maustetangot ja käytä uudelleen vaikkapa glögin valmistamiseen. Koristele kakku omenalohkoilla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.10.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.