Omenainen kauramuru

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

15 min

Kuutioi omena, pyörittele kauramuru pannulla rapeaksi ja tarjoa välipalaksi rahkan ja mansikoiden kaverina.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplomena
75 gmargariinia
2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
1/2 dlfariinisokeria
1/4 tlkanelia

Lisäksi

200 g(1 prk) vaniljarahkaa
2 dlmansikoita

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi omena. Sulata 1 rkl margariinia paistinpannulla. Lisää omenakuutiot ja kuumenna sekoitellen 3 minuuttia. Siirrä omenapalat pieneen kulhoon.

    MääräAinesosa
    1 kplomena
    75 gmargariinia
  2. 2

    Sulata loput margariinista paistinpannulla. Lisää kaurahiutaleet, fariinisokeri ja kaneli. Paista seosta lieden keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin 4 minuuttia. Yhdistä kauramuru ja omenapalat. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1/4 tlkanelia
    1/2 dlfariinisokeria
    2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
  3. 3

    Tarjoa omena-kauramuru vaniljarahkan ja mansikoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dlmansikoita
    200 g(1 prk) vaniljarahkaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä