Oscar Pub & Grillin prässätty karitsa - Yhteishyvä

Oscar Pub & Grillin prässätty karitsa

Oscar Pub & Grillin prässätty karitsa
Annokset
4
Oscar Pub & Grillin prässätty karitsa vaatii tovin enemmän vaivaa, mutta kaiken voi valmistaa lähes loppuun asti jo edeltävänä päivänä. Kun leikkaat ja paistat prässätyn karitsan ja kokoat muut aineet sen ympärille, syntyy erityisen juhlava annos juuri ennen tarjoilua helposti ja nopeasti.
Jaa Somessa

Ainekset

PRÄSSÄTTY KARITSAN POTKA

1 1/2 kg
Tammisen karitsan potkaa
5 kpl
valkosipulin kynttä
3 kpl
laakerinlehteä
4 kpl
tuoretta rosmariinin oksaa
suolaa
lihalientä

MAA-ARTISOKKATORTTU

6 kpl
saaristolaisleivän viipaletta
30 g
sulatettua voita
Puolikas punasipuli
400 g
maa-artisokkaa
4 kpl
liivatelehteä
5 dl
ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl
vettä

PIKKELÖITYJÄ KANTARELLEJA

120 g
säilyke kantarelleja
1/2 dl
valkoviinietikkaa
1 dl
sokeria
1 1/2 dl
vettä
Laakerinlehti
Tähtianis
Kanelitanko
3 kpl
maustepippuria

MUMMONKURKKUHYYTELÖ

Kurkku
1 cm
pala inkivääriä
Valkosipulinkynsi
suolaa
sokeria
tilkka etikkaa
1 kpl liivatetta per 1 dl mehua
tuoreita yrttejä koristeluun

Näin teet

1

Laita kattilaan karitsan potkat, valkosipulit, laakerinlehdet, rosmariinin oksat, suolaa ja lihalientä kunnes karitsat peittyvät. Keitä karitsat ylikypsiksi, nosta pois liemestä ja revi silpuksi. Kelmuta suorakaiteen muotoisen noin 10 x 30 cm kokoisen vuoan pohja. Painele liha vuokaan, peitä kelmulla ja laita päälle paino. Prässää yön yli jääkaapissa.

1 1/2 kg
Tammisen karitsan potkaa
5 kpl
valkosipulin kynttä
3 kpl
laakerinlehteä
4 kpl
tuoretta rosmariinin oksaa
suolaa
lihalientä
2

Valmista maa-artisokkatorttu. Jauha leipä kutterissa ja lisää voisula. Painele massa neljään lieriömuottiin pienen pellin tai vuoan päällä. Hätätapauksessa voit käyttää vuokia, mutta kakun irrottaminen vuoista on huomattavasti hankalampaa.

6 kpl
saaristolaisleivän viipaletta
30 g
sulatettua voita
3

Kuori ja kuutioi sipuli ja maa-artisokat. Kiehauta maa-artisokat kypsiksi noin 2 minuutin ajan. Jäähdytä. Liota liivatelehtiä muutama minuutti kylmässä vedessä ja sekoita sillä aikaa maa-artisokat, punasipulit ja ranskankerma, mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta vesi pienessä kattilassa, valuta liivatelehdistä kylmä vesi ja sulata kiehuvaan veteen. Sekoita liivate ranskankermaseokseen ja kaada vuokiin leipämurskan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Puolikas punasipuli
400 g
maa-artisokkaa
4 kpl
liivatelehteä
5 dl
ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl
vettä
4

Valuta kantarellit. Sekoita kaikki muut ainekset kattilassa ja kiehauta. Kaada kantarellien päälle ja anna marinoitua yön yli.

120 g
säilyke kantarelleja
1/2 dl
valkoviinietikkaa
1 1/2 dl
vettä
3 kpl
maustepippuria
1 dl
sokeria
Laakerinlehti
Kanelitanko
Tähtianis
5

Valmista kurkkuhyytelö. Soseuta kurkku, inkivääri ja valkosipuli tehosekoittimessa. Siivilöi harson läpi. Kuori vaahto pois.

Kurkku
1 cm
pala inkivääriä
Valkosipulinkynsi
6

Mausta suolalla, sokerilla ja tilkalla etikkaa. Mittaa kurkkumehun määrä ja liota mehun määrän mukaan liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka kurkkumehua kattilassa ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Lisää liivatteet kurkkumehuun ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli esimerkiksi muovirasiassa, johon mahtuu pohjalle noin sentti mehua.

suolaa
sokeria
tilkka etikkaa
1 kpl liivatetta per 1 dl mehua
7

Irrota maa-artisokkatorttu muoteista pienellä veitsellä, leikkaa kurkkuhyytelöstä kuutioita ja nostele kantarellit liemestä. Leikkaa prässätystä karitsasta noin 5 cm levyisiä tankoja ja paista niihin öljytyllä kuumalla pannulla pinnat. Nosta maa-artisokkatorttu ja prässätty karitsa lautaselle ja koristele kantarelleilla, kurkkuhyytelökuutioilla sekä tuoreilla yrteillä.

tuoreita yrttejä koristeluun
Kuvat
TOK
Julkaistu: 18.1.2019
Muokattu: 22.1.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja55 g218 g
Proteiinia10 g39 g
Rasvaa28 g112 g
Kuituja7 g29 g
Energiaa kj2228 8910
Energiaa kcal532 2128

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1.5 kg Tammisen karitsan potkaa

  • 3 kpl laakerinlehteä

  • 4 kpl tuoretta rosmariinin oksaa

  • suolaa

  • lihalientä

  • Puolikas punasipuli

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 120 g säilyke kantarelleja

  • 0.5 dl valkoviinietikkaa

  • Laakerinlehti

  • Tähtianis

  • Kanelitanko

  • 3 kpl maustepippuria

  • Kurkku

  • 1 cm pala inkivääriä

  • Valkosipulinkynsi

  • suolaa

  • sokeria

  • tilkka etikkaa

  • 1 kpl liivatetta per 1 dl mehua

  • tuoreita yrttejä koristeluun

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja55 g218 g
Proteiinia10 g39 g
Rasvaa28 g112 g
Kuituja7 g29 g
Energiaa kj2228 8910
Energiaa kcal532 2128

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1.5 kg Tammisen karitsan potkaa

  • 3 kpl laakerinlehteä

  • 4 kpl tuoretta rosmariinin oksaa

  • suolaa

  • lihalientä

  • Puolikas punasipuli

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 120 g säilyke kantarelleja

  • 0.5 dl valkoviinietikkaa

  • Laakerinlehti

  • Tähtianis

  • Kanelitanko

  • 3 kpl maustepippuria

  • Kurkku

  • 1 cm pala inkivääriä

  • Valkosipulinkynsi

  • suolaa

  • sokeria

  • tilkka etikkaa

  • 1 kpl liivatetta per 1 dl mehua

  • tuoreita yrttejä koristeluun

Kuvat
TOK

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.