Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Oscar Pub & Grillin prässätty karitsa vaatii tovin enemmän vaivaa, mutta kaiken voi valmistaa lähes loppuun asti jo edeltävänä päivänä. Kun leikkaat ja paistat prässätyn karitsan ja kokoat muut aineet sen ympärille, syntyy erityisen juhlava annos juuri ennen tarjoilua helposti ja nopeasti.
| Prässätty karitsan potka | |
|---|---|
| 1 1/2 kg | tammisen karitsan potkaa |
| 5 kpl | valkosipulin kynttä |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 4 kpl | tuoretta rosmariinin oksaa |
| suolaa | |
| lihalientä | |
| Maa-artisokkatorttu | |
| 6 kpl | saaristolaisleivän viipaletta |
| 30 g | sulatettua voita |
| 1/2 kpl | punasipuli |
| 400 g | maa-artisokkaa |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 5 dl | ranskankermaa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 2 rkl | vettä |
| Pikkelöityjä kantarelleja | |
| 120 g | säilyke kantarelleja |
| 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vettä |
| laakerinlehti | |
| tähtianis | |
| kanelitanko | |
| 3 kpl | maustepippuria |
| Mummonkurkkuhyytelö | |
| 1 kpl | kurkku |
| 1 cm | pala inkivääriä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| suolaa | |
| sokeria | |
| tilkka etikkaa | |
| 1 kpl liivatetta per 1 dl kurkkumehua | |
| Lisäksi | |
| tuoreita yrttejä koristeluun | |
Laita kattilaan karitsan potkat, valkosipulit, laakerinlehdet, rosmariinin oksat, suolaa ja lihalientä kunnes karitsat peittyvät. Keitä karitsat ylikypsiksi, nosta pois liemestä ja revi silpuksi. Kelmuta suorakaiteen muotoisen noin 10 x 30 cm kokoisen vuoan pohja. Painele liha vuokaan, peitä kelmulla ja laita päälle paino. Prässää yön yli jääkaapissa.
Valmista maa-artisokkatorttu. Jauha leipä kutterissa ja lisää voisula. Painele massa neljään lieriömuottiin pienen pellin tai vuoan päällä. Hätätapauksessa voit käyttää vuokia, mutta kakun irrottaminen vuoista on huomattavasti hankalampaa.
Kuori ja kuutioi sipuli ja maa-artisokat. Kiehauta maa-artisokat kypsiksi noin 2 minuutin ajan. Jäähdytä. Liota liivatelehtiä muutama minuutti kylmässä vedessä ja sekoita sillä aikaa maa-artisokat, punasipulit ja ranskankerma, mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta vesi pienessä kattilassa, valuta liivatelehdistä kylmä vesi ja sulata kiehuvaan veteen. Sekoita liivate ranskankermaseokseen ja kaada vuokiin leipämurskan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Valuta kantarellit. Sekoita kaikki muut ainekset kattilassa ja kiehauta. Kaada kantarellien päälle ja anna marinoitua yön yli.
Valmista kurkkuhyytelö. Soseuta kurkku, inkivääri ja valkosipuli tehosekoittimessa. Siivilöi harson läpi. Kuori vaahto pois.
Mausta suolalla, sokerilla ja tilkalla etikkaa. Mittaa kurkkumehun määrä ja liota mehun määrän mukaan liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka kurkkumehua kattilassa ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Lisää liivatteet kurkkumehuun ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli esimerkiksi muovirasiassa, johon mahtuu pohjalle noin sentti mehua.
Irrota maa-artisokkatorttu muoteista pienellä veitsellä, leikkaa kurkkuhyytelöstä kuutioita ja nostele kantarellit liemestä. Leikkaa prässätystä karitsasta noin 5 cm levyisiä tankoja ja paista niihin öljytyllä kuumalla pannulla pinnat. Nosta maa-artisokkatorttu ja prässätty karitsa lautaselle ja koristele kantarelleilla, kurkkuhyytelökuutioilla sekä tuoreilla yrteillä.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Oscar Pub & Grillin prässätty karitsa vaatii tovin enemmän vaivaa, mutta kaiken voi valmistaa lähes loppuun asti jo edeltävänä päivänä. Kun leikkaat ja paistat prässätyn karitsan ja kokoat muut aineet sen ympärille, syntyy erityisen juhlava annos juuri ennen tarjoilua helposti ja nopeasti.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Prässätty karitsan potka | |
| 1 1/2 kg | tammisen karitsan potkaa |
| 5 kpl | valkosipulin kynttä |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 4 kpl | tuoretta rosmariinin oksaa |
| suolaa | |
| lihalientä | |
Maa-artisokkatorttu | |
| 6 kpl | saaristolaisleivän viipaletta |
| 30 g | sulatettua voita |
| 1/2 kpl | punasipuli |
| 400 g | maa-artisokkaa |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 5 dl | ranskankermaa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 2 rkl | vettä |
Pikkelöityjä kantarelleja | |
| 120 g | säilyke kantarelleja |
| 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vettä |
| laakerinlehti | |
| tähtianis | |
| kanelitanko | |
| 3 kpl | maustepippuria |
Mummonkurkkuhyytelö | |
| 1 kpl | kurkku |
| 1 cm | pala inkivääriä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| suolaa | |
| sokeria | |
| tilkka etikkaa | |
| 1 kpl liivatetta per 1 dl kurkkumehua | |
Lisäksi | |
| tuoreita yrttejä koristeluun | |
Laita kattilaan karitsan potkat, valkosipulit, laakerinlehdet, rosmariinin oksat, suolaa ja lihalientä kunnes karitsat peittyvät. Keitä karitsat ylikypsiksi, nosta pois liemestä ja revi silpuksi. Kelmuta suorakaiteen muotoisen noin 10 x 30 cm kokoisen vuoan pohja. Painele liha vuokaan, peitä kelmulla ja laita päälle paino. Prässää yön yli jääkaapissa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | tammisen karitsan potkaa |
| 5 kpl | valkosipulin kynttä |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 4 kpl | tuoretta rosmariinin oksaa |
| suolaa | |
| lihalientä |
Valmista maa-artisokkatorttu. Jauha leipä kutterissa ja lisää voisula. Painele massa neljään lieriömuottiin pienen pellin tai vuoan päällä. Hätätapauksessa voit käyttää vuokia, mutta kakun irrottaminen vuoista on huomattavasti hankalampaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | saaristolaisleivän viipaletta |
| 30 g | sulatettua voita |
Kuori ja kuutioi sipuli ja maa-artisokat. Kiehauta maa-artisokat kypsiksi noin 2 minuutin ajan. Jäähdytä. Liota liivatelehtiä muutama minuutti kylmässä vedessä ja sekoita sillä aikaa maa-artisokat, punasipulit ja ranskankerma, mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta vesi pienessä kattilassa, valuta liivatelehdistä kylmä vesi ja sulata kiehuvaan veteen. Sekoita liivate ranskankermaseokseen ja kaada vuokiin leipämurskan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 kpl | punasipuli |
| 400 g | maa-artisokkaa |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 5 dl | ranskankermaa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 2 rkl | vettä |
Valuta kantarellit. Sekoita kaikki muut ainekset kattilassa ja kiehauta. Kaada kantarellien päälle ja anna marinoitua yön yli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 120 g | säilyke kantarelleja |
| 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 3 kpl | maustepippuria |
| 1 dl | sokeria |
| laakerinlehti | |
| kanelitanko | |
| tähtianis |
Valmista kurkkuhyytelö. Soseuta kurkku, inkivääri ja valkosipuli tehosekoittimessa. Siivilöi harson läpi. Kuori vaahto pois.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kurkku |
| 1 cm | pala inkivääriä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
Mausta suolalla, sokerilla ja tilkalla etikkaa. Mittaa kurkkumehun määrä ja liota mehun määrän mukaan liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka kurkkumehua kattilassa ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Lisää liivatteet kurkkumehuun ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli esimerkiksi muovirasiassa, johon mahtuu pohjalle noin sentti mehua.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| suolaa | |
| sokeria | |
| tilkka etikkaa | |
| 1 kpl liivatetta per 1 dl kurkkumehua |
Irrota maa-artisokkatorttu muoteista pienellä veitsellä, leikkaa kurkkuhyytelöstä kuutioita ja nostele kantarellit liemestä. Leikkaa prässätystä karitsasta noin 5 cm levyisiä tankoja ja paista niihin öljytyllä kuumalla pannulla pinnat. Nosta maa-artisokkatorttu ja prässätty karitsa lautaselle ja koristele kantarelleilla, kurkkuhyytelökuutioilla sekä tuoreilla yrteillä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| tuoreita yrttejä koristeluun |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
1364
Energiaa kcal
5710
Energiaa kj
86,8 g
Rasvaa
44,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,0 g
Hiilihydraatteja
33,3 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
82,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
1364
Energiaa kcal
5710
Energiaa kj
86,8 g
Rasvaa
44,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
56,0 g
Hiilihydraatteja
33,3 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
82,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl laakerinlehteä, 4 kpl tuoretta rosmariinin oksaa, suolaa, lihalientä, suolaa, mustapippuria, Laakerinlehti, Tähtianis, Kanelitanko, 3 kpl maustepippuria, 1 cm pala inkivääriä, suolaa, sokeria, tilkka etikkaa, 1 kpl liivatetta per 1 dl kurkkumehua, tuoreita yrttejä koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli