Paahdettu broileri ja uunirisotto
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lempeästi paahtunut kokonainen broileri tarjoillaan samoilla uunin lämmöillä kypsyneen maukkaan risoton kaverina. Hienostunutta, mutta helppoa!
| 1 kpl | kokonainen broileri (yrtti-pippuri) |
| Risotto | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulikynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sellerinvarsi |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 9 dl | vettä |
| 2 kpl | kanaliemikuutiota |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 70 g | (1 ps) parmesaanijuustoraastetta |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
- 1.
Laita broileri uunivuokaan.
- 2.
Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Laita broileri uuniin 1 ½ tunniksi. Kun aikaa on jäljellä noin 45 minuuttia, tee risotto.
- 3.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat ja varsiselleri. Pese ja raasta sitruunan kuori. Kuullota kasviksia ja sitruunankuorta öljyssä kattilassa 1 minuutti. Lisää vesi ja liemikuutiot ja kiehauta.
- 4.
Mittaa riisit uunivuokaan, lisää liemi ja kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin. Kypsennä 20 minuuttia, poista folio, sekoita ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.
- 5.
Sekoita juusto risottoon. Hienonna basilikaa pinnalle.
- 6.
Viipaloi broileria risoton päälle. Loput lihat voi käyttää seuraavana päivänä esimerkiksi keittoon tai salaattiin.
Paahdettu broileri ja uunirisotto
Lempeästi paahtunut kokonainen broileri tarjoillaan samoilla uunin lämmöillä kypsyneen maukkaan risoton kaverina. Hienostunutta, mutta helppoa!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kokonainen broileri (yrtti-pippuri) |
Risotto | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulikynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sellerinvarsi |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 9 dl | vettä |
| 2 kpl | kanaliemikuutiota |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 70 g | (1 ps) parmesaanijuustoraastetta |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Laita broileri uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl kokonainen broileri (yrtti-pippuri) - 2
Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Laita broileri uuniin 1 ½ tunniksi. Kun aikaa on jäljellä noin 45 minuuttia, tee risotto.
- 3
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat ja varsiselleri. Pese ja raasta sitruunan kuori. Kuullota kasviksia ja sitruunankuorta öljyssä kattilassa 1 minuutti. Lisää vesi ja liemikuutiot ja kiehauta.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulikynttä 2 kpl porkkanaa 1 kpl sellerinvarsi 1 kpl sitruuna 1 rkl rypsiöljyä 2 kpl kanaliemikuutiota 9 dl vettä - 4
Mittaa riisit uunivuokaan, lisää liemi ja kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin. Kypsennä 20 minuuttia, poista folio, sekoita ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.
Määrä Ainesosa 3 dl risottoriisiä 1/4 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 5
Sekoita juusto risottoon. Hienonna basilikaa pinnalle.
Määrä Ainesosa 70 g (1 ps) parmesaanijuustoraastetta 1/2 kpl ruukkua basilikaa - 6
Viipaloi broileria risoton päälle. Loput lihat voi käyttää seuraavana päivänä esimerkiksi keittoon tai salaattiin.
Ravintosisältö
685
Energiaa kcal
2866
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
46,3 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
685
Energiaa kcal
2866
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
46,3 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























