Paahdettu broileri ja uunirisotto

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Lempeästi paahtunut kokonainen broileri tarjoillaan samoilla uunin lämmöillä kypsyneen maukkaan risoton kaverina. Hienostunutta, mutta helppoa!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkokonainen broileri (yrtti-pippuri)

Risotto

1 kplsipuli
2 kplvalkosipulikynttä
2 kplporkkanaa
1 kplsellerinvarsi
1 kplsitruuna
1 rklrypsiöljyä
9 dlvettä
2 kplkanaliemikuutiota
3 dlrisottoriisiä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
70 g(1 ps) parmesaanijuustoraastetta
1/2 kplruukkua basilikaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Laita broileri uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    1 kplkokonainen broileri (yrtti-pippuri)
  2. 2

    Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Laita broileri uuniin 1 ½ tunniksi. Kun aikaa on jäljellä noin 45 minuuttia, tee risotto.

  3. 3

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat ja varsiselleri. Pese ja raasta sitruunan kuori. Kuullota kasviksia ja sitruunankuorta öljyssä kattilassa 1 minuutti. Lisää vesi ja liemikuutiot ja kiehauta.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulikynttä
    2 kplporkkanaa
    1 kplsellerinvarsi
    1 kplsitruuna
    1 rklrypsiöljyä
    2 kplkanaliemikuutiota
    9 dlvettä
  4. 4

    Mittaa riisit uunivuokaan, lisää liemi ja kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin. Kypsennä 20 minuuttia, poista folio, sekoita ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.

    MääräAinesosa
    3 dlrisottoriisiä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  5. 5

    Sekoita juusto risottoon. Hienonna basilikaa pinnalle.

    MääräAinesosa
    70 g(1 ps) parmesaanijuustoraastetta
    1/2 kplruukkua basilikaa
  6. 6

    Viipaloi broileria risoton päälle. Loput lihat voi käyttää seuraavana päivänä esimerkiksi keittoon tai salaattiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
15.3.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä