Paahdettu broileri ja uunirisotto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu broileri ja uunirisotto

Paahdettu broileri ja uunirisotto
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Lempeässä lämmössä paahtuneesta kokonaisesta broilerista riittää ruokaa kahdeksi päiväksi. Tarjoa tänään maukkaan risoton kaverina ja valmista huomenna lopusta broilerista chilistä potkua saava kana-pastakeitto.
Jaa Somessa

Ainekset

1 3/10 kg
kokonainen broileri (yrtti-pippuri)

RISOTTO

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulikynttä
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
sellerinvarsi
1
sitruunan raastettu kuori
1 rkl
rypsiöljyä
9 dl
vettä
2 kpl
kanafondikuutiota
3 dl
risottoriisiä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
70 g
(1 ps) parmesaanijuustoraastetta
1/2
ruukkua basilikaa

Vinkki: Valmista lopusta broilerista seuraavan päivän ruoaksi lempeän tulinen kana-pastakeitto.

Vinkki: Katso videolta helppo ohje kypsän broilerin paloitteluun

Näin teet

1

Laita broileri uunivuokaan.

1 3/10 kg
kokonainen broileri (yrtti-pippuri)
2

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Laita broileri uuniin 1 ½ tunniksi. Kun aikaa on jäljellä noin 45 minuuttia, tee risotto.

3

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuutioi porkkanat ja varsiselleri. Pese ja raasta sitruunan kuori. Kuullota kasviksia ja sitruunankuorta öljyssä kattilassa 1 minuutti. Lisää vesi ja fondi ja kiehauta.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulikynttä
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
sellerinvarsi
1
sitruunan raastettu kuori
1 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
kanafondikuutiota
9 dl
vettä
4

Mittaa riisit uunivuokaan, lisää liemi ja kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin. Kypsennä 20 minuuttia, poista folio, sekoita ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.

1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
5

Sekoita juusto risottoon. Silppua basilika pinnalle.

1/2
ruukkua basilikaa
70 g
(1 ps) parmesaanijuustoraastetta
6

Viipaloi broilerin rintapalat risoton päälle. Säästä loput lihat huomisen keittoon.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja53 g211 g
Proteiinia67 g268 g
Rasvaa44 g175 g
Kuituja2 g7 g
Energiaa kj3676 14704
Energiaa kcal878 3513

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja53 g211 g
Proteiinia67 g268 g
Rasvaa44 g175 g
Kuituja2 g7 g
Energiaa kj3676 14704
Energiaa kcal878 3513

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukkua basilikaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.