Paahdettu sipuli-perunamuusi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perunamuusi ohje

Paahdettu sipuli-perunamuusi

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Sipulirouheella ja sinapilla maustat perunamuusin helposti. Lisää paahdettu sipulirouhe ja sinappi valmiin perunamuusin joukkoon.

Ainekset

1 1/2 kg
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tl
Suolaa
3 dl
Keitinlientä tai maitoa
50 g
Voita (halutessasi)
1 1/2 dl
Paahdettua sipulirouhetta
1 1/2 rkl
Sinappia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita sipulirouhe ja sinappi muusin joukkoon.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

596

142

1,1 g

0,4 g

26,9 g

3,1 g

1,6 g

4,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

50 g Voita (halutessasi),

1,5 dl Paahdettua sipulirouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli