Paahdettu sipuli-perunamuusi

Arvostele resepti
8 Annosta

15 min

Sipulirouheella ja sinapilla maustat perunamuusin helposti. Lisää paahdettu sipulirouhe ja sinappi valmiin perunamuusin joukkoon.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgjauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tlsuolaa
3 dlkeitinlientä tai maitoa
50 gvoita (halutessasi)
1 1/2 dlpaahdettua sipulirouhetta
1 1/2 rklsinappia

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 1/2 kgjauhoisia perunoita, esim. rosamunda
  2. 2

    Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    3 dlkeitinlientä tai maitoa
    50 gvoita (halutessasi)
  3. 3

    Sekoita sipulirouhe ja sinappi muusin joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlpaahdettua sipulirouhetta
    1 1/2 rklsinappia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl Paahdettua sipulirouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä