Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perunamuusi ohje

Paahdettu sipuli-perunamuusi

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Annosta
Sipulirouheella ja sinapilla maustat perunamuusin helposti. Lisää paahdettu sipulirouhe ja sinappi valmiin perunamuusin joukkoon.

Ainekset

1 1/2 kg
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tl
Suolaa
3 dl
Keitinlientä tai maitoa
50 g
Voita (halutessasi)
1 1/2 dl
Paahdettua sipulirouhetta
1 1/2 rkl
Sinappia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia.

1 1/2 kg
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
2

Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita.

1 tl
Suolaa
3 dl
Keitinlientä tai maitoa
50 g
Voita (halutessasi)
3

Sekoita sipulirouhe ja sinappi muusin joukkoon.

1 1/2 dl
Paahdettua sipulirouhetta
1 1/2 rkl
Sinappia
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 26.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

171

714

5,6 g

3,3 g

25,1 g

1,4 g

1,6 g

3,3 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Paahdettua sipulirouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli