Paahdettu valkosipulikastike

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min

Erilaiset kastikkeet sopivat levitteiksi, dipeiksi sekä mehevöittämään ruokaa. Valkosipulikastike toimii erinomaisesti ateriakastikkeena tai dipattuna vihanneksilla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkokonainen valkosipuli
2 rkloliiviöljyä
2 dlturkkilaista jogurttia
1 tldijonsinappia
sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Halkaise kokonainen valkosipuli ja nosta folioarkille. Valuta päälle oliiviöljyä. Kääri tiiviisti folioon ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Purista kypsät valkosipulinkynnet kuorista kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, sinappi ja mausteet.

    Vinkki: Kastike sopii dippivihanneksille ja aterian kastikkeeksi.

  2. 2

    Sekoita joukkoon jogurtti, sinappi ja mausteet.

    MääräAinesosa
    2 dlturkkilaista jogurttia
    1 tldijonsinappia
    sokeria
    rouhittua mustapippuria
    suolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sokeria, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä