Paahdettu valkosipulikastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdettu valkosipulikastike

Paahdettu valkosipulikastike

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Erilaiset kastikkeet sopivat levitteiksi, dipeiksi sekä mehevöittämään ruokaa. Valkosipulikastike toimii erinomaisesti ateriakastikkeena tai dipattuna vihanneksilla.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Kokonainen valkosipuli
2 rkl
Oliiviöljyä
2 dl
Turkkilaista jogurttia
1 tl
Dijonsinappia
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Halkaise kokonainen valkosipuli ja nosta folioarkille. Valuta päälle oliiviöljyä. Kääri tiiviisti folioon ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Purista kypsät valkosipulinkynnet kuorista kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, sinappi ja mausteet.

Vinkki: Kastike sopii dippivihanneksille ja aterian kastikkeeksi.

2

Sekoita joukkoon jogurtti, sinappi ja mausteet.

2 dl
Turkkilaista jogurttia
1 tl
Dijonsinappia
Sokeria
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

319

76

7,2 g

2,5 g

1,8 g

1,7 g

1,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sokeria,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli