Halkaise kokonainen valkosipuli ja nosta folioarkille. Valuta päälle oliiviöljyä. Kääri tiiviisti folioon ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Purista kypsät valkosipulinkynnet kuorista kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, sinappi ja mausteet.
Vinkki: Kastike sopii dippivihanneksille ja aterian kastikkeeksi.
Sekoita joukkoon jogurtti, sinappi ja mausteet.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
319
76
7,2 g
2,5 g
1,8 g
1,7 g
—
1,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sokeria,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli