Paahdetut pekoniperunat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paahdetut pekoniperunat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pekoni tuo perunaruokaan makua ja ruokaisuutta. Tarjoa pekoniperunoiden kanssa raikasta salaattia.

Ainekset

8 kpl
Perunaa
4 kpl
Pekoniviipaletta
1 tl
Paprikajauhetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuori perunat. Keitä isoimmat puolikkaina ja pienet kokonaisina kypsiksi. Pilko pekonit pieniksi ja paahda pannulla rapeiksi. Nosta pekonimuru syrjään, säästä rasva. Valuta perunat ja höyrytä kuiviksi.

Lisää kuumat perunat pannulle ja paahda muutama minuutti pekonin rasvassa. Mausta ja ripottele joukkoon pekonimuru.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

568

136

3,8 g

1,3 g

18,5 g

0,8 g

1,3 g

5,5 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Paprikajauhetta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli