Paahtopaisti ja punaviinikastike

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgnaudan paahtopaistia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Punaviini-balsamicokastike

2 dlpaisto- tai lihalientä
1 dlpunaviiniä
1 dlkuohukermaa
2 rklbalsamiviinietikkaa
sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria
maissitärkkelysjauhoja tarvittaessa

Valmistus

  1. 1

    Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria. Nosta paisti uunivuokaan ja aseta keskelle paistomittari. Kypsennä 125-asteissa uunissa, kunnes sisälämpötila on 60–65 astetta.

    MääräAinesosa
    1 kgnaudan paahtopaistia
    suolaa
    rouhittua mustapippuria
  2. 2

    Kääri paisti hetkeksi folioon vetäytymään ennen leikkaamista. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä kokoon noin 10 minuuttia. Suurusta tarvittaessa maissitärkkelysjauhoilla.

    MääräAinesosa
    1 dlkuohukermaa
    2 rklbalsamiviinietikkaa
    maissitärkkelysjauhoja tarvittaessa
    1 dlpunaviiniä
    2 dlpaisto- tai lihalientä
    sokeria
    suolaa
    rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Sokeria, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Maissitärkkelysjauhoja tarvittaessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
26.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä