Pääsiäisen setsuuri

Arvostele resepti
2 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlmaitoa
1 kpl(50 g) tuorehiivaa
2 tlsuolaa
1 tlkuminaa
1 tlfenkolia
1 tljauhettua pomeranssin kuorta
2 dlsiirappia
8 dlvehnäjauhoja
7 dlruisjauhoja
25 ghuoneenlämpöistä margariinia

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva. Lisää suola, mausteet ja siirappi. Alusta jauhot huolella vähitellen taikinaan. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin ajan. Jaa taikina kahteen osaan ja kaada kumpikin omaan voideltuun leipävuokaansa. Anna nousta liinan alla vielä noin tunti. Säädä uuni 250 asteeseen. Pistele leivät puutikulla tai kapeakärkisellä veitsellä. Pane vuoat uuniin ja alenna uunin lämpötila samalla 175 asteeseen. Paista leipiä tunti. Kumoa ne vuoista ja anna jäähtyä ritilällä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä