Pääsiäisen setsuuri

Nappaa talteen!
| 5 dl | maitoa |
| 1 kpl | (50 g) tuorehiivaa |
| 2 tl | suolaa |
| 1 tl | kuminaa |
| 1 tl | fenkolia |
| 1 tl | jauhettua pomeranssin kuorta |
| 2 dl | siirappia |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 7 dl | ruisjauhoja |
| 25 g | huoneenlämpöistä margariinia |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva. Lisää suola, mausteet ja siirappi. Alusta jauhot huolella vähitellen taikinaan. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin ajan. Jaa taikina kahteen osaan ja kaada kumpikin omaan voideltuun leipävuokaansa. Anna nousta liinan alla vielä noin tunti. Säädä uuni 250 asteeseen. Pistele leivät puutikulla tai kapeakärkisellä veitsellä. Pane vuoat uuniin ja alenna uunin lämpötila samalla 175 asteeseen. Paista leipiä tunti. Kumoa ne vuoista ja anna jäähtyä ritilällä.
Pääsiäisen setsuuri
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | maitoa |
| 1 kpl | (50 g) tuorehiivaa |
| 2 tl | suolaa |
| 1 tl | kuminaa |
| 1 tl | fenkolia |
| 1 tl | jauhettua pomeranssin kuorta |
| 2 dl | siirappia |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 7 dl | ruisjauhoja |
| 25 g | huoneenlämpöistä margariinia |
Valmistus
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva. Lisää suola, mausteet ja siirappi. Alusta jauhot huolella vähitellen taikinaan. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin ajan. Jaa taikina kahteen osaan ja kaada kumpikin omaan voideltuun leipävuokaansa. Anna nousta liinan alla vielä noin tunti. Säädä uuni 250 asteeseen. Pistele leivät puutikulla tai kapeakärkisellä veitsellä. Pane vuoat uuniin ja alenna uunin lämpötila samalla 175 asteeseen. Paista leipiä tunti. Kumoa ne vuoista ja anna jäähtyä ritilällä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























