Pääsiäisen setsuuri - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääsiäisen setsuuri

???
Kappaleita
2
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Maitoa
1 kpl
(50 g) tuorehiivaa
2 tl
Suolaa
1 tl
Kuminaa
1 tl
Fenkolia
1 tl
Jauhettua pomeranssin kuorta
2 dl
Siirappia
8 dl
Vehnäjauhoja
7 dl
Ruisjauhoja
25 g
Huoneenlämpöistä margariinia

Näin teet

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva. Lisää suola, mausteet ja siirappi. Alusta jauhot huolella vähitellen taikinaan. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin ajan. Jaa taikina kahteen osaan ja kaada kumpikin omaan voideltuun leipävuokaansa. Anna nousta liinan alla vielä noin tunti. Säädä uuni 250 asteeseen. Pistele leivät puutikulla tai kapeakärkisellä veitsellä. Pane vuoat uuniin ja alenna uunin lämpötila samalla 175 asteeseen. Paista leipiä tunti. Kumoa ne vuoista ja anna jäähtyä ritilällä.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
Muokattu: 15.5.2019