Pääsiäisen setsuuri | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pääsiäisen setsuuri

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

5 dl
Maitoa
1 kpl
(50 g) tuorehiivaa
2 tl
Suolaa
1 tl
Kuminaa
1 tl
Fenkolia
1 tl
Jauhettua pomeranssin kuorta
2 dl
Siirappia
8 dl
Vehnäjauhoja
7 dl
Ruisjauhoja
25 g
Huoneenlämpöistä margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva. Lisää suola, mausteet ja siirappi. Alusta jauhot huolella vähitellen taikinaan. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin ajan. Jaa taikina kahteen osaan ja kaada kumpikin omaan voideltuun leipävuokaansa. Anna nousta liinan alla vielä noin tunti. Säädä uuni 250 asteeseen. Pistele leivät puutikulla tai kapeakärkisellä veitsellä. Pane vuoat uuniin ja alenna uunin lämpötila samalla 175 asteeseen. Paista leipiä tunti. Kumoa ne vuoista ja anna jäähtyä ritilällä.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.