Pähkinäinen nuudelisalaatti

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
3 kplporkkanaa
1/2 kplkiinankaalia
2 tlseesamiöljyä
1 kpl(70 g) cashewpähkinöitä
2 tlrypsiöljyä
suolaa
3 kplpikanuudeleita
1 rklsoijakastiketta
2 rklhienonnettua kevät- tai ruohosipulia
1/2 kplhienonnettua punaista chiliä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja leikkaa porkkanat ohuen ohuiksi tikuiksi. Suikaloi kiinankaali. Kuumenna pannulla seesamiöljy. Pikapaista porkkanat ja kiinankaali pannulla. Nosta syrjään. Murskaa pähkinät. Kuumenna öljy pannulla ja paista pähkinät nopeasti, varo polttamasta. Mausta kevyesti suolalla ja siirrä syrjään. Pehmitä nuudelit kiehuvassa vedessä, siivilöi ja pikapaista kuumalla pannulla. Lisää joukkoon kasvissuikaleet ja pähkinät ja mausta soijalla. Nosta kulhoon ja ripottele pinnalle hienonnettua kevätsipulia ja chiliä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Hienonnettua punaista chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä