Paistetut keittobanaanit

arvosana3/5

(5)arviota
4 Annosta

15 min

Paista keittobanaanista makeansuolainen lisuke esimerkiksi pihveille. Voit käyttää keittobanaania monipuolisesti ruoanlaittoon. Se sopii vihreä- ja keltakuorisena keitettäväksi ja paistettavaksi perunan tapaan sekä kypsänä mustakuorisena jälkiruokiin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkeittobanaania (keltaiseksi kypsyneitä)
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa keittobanaanien kuoreen pituussuunnassa viiltoja ja irrota kuori. Leikkaa banaanit reilun sentin paksuisiksi paloiksi. Paista palat öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    600 gkeittobanaania (keltaiseksi kypsyneitä)
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa

Vinkki: Keittobanaanit tarjotaan aina kypsennettyinä. Vihreä banaani on kiinteä ja sopii keitettäväksi tai paistettavaksi. Keltainen banaani on hieman kypsempi ja parhaimmillaan ruoissa, joissa kaivataan enemmän makeutta ja pehmeyttä. Sen voi myös grillata. Kuoreltaan musta banaani on täysin kypsä ja makea joten se sopii parhaiten jälkiruokiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.1.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä