Paistetut keittobanaanit
15 min

Nappaa talteen!
Paista keittobanaanista makeansuolainen lisuke esimerkiksi pihveille. Voit käyttää keittobanaania monipuolisesti ruoanlaittoon. Se sopii vihreä- ja keltakuorisena keitettäväksi ja paistettavaksi perunan tapaan sekä kypsänä mustakuorisena jälkiruokiin.
| 600 g | keittobanaania (keltaiseksi kypsyneitä) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Leikkaa keittobanaanien kuoreen pituussuunnassa viiltoja ja irrota kuori. Leikkaa banaanit reilun sentin paksuisiksi paloiksi. Paista palat öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Mausta suolalla.
Paistetut keittobanaanit
arvosana3/5
15 min
Paista keittobanaanista makeansuolainen lisuke esimerkiksi pihveille. Voit käyttää keittobanaania monipuolisesti ruoanlaittoon. Se sopii vihreä- ja keltakuorisena keitettäväksi ja paistettavaksi perunan tapaan sekä kypsänä mustakuorisena jälkiruokiin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | keittobanaania (keltaiseksi kypsyneitä) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Leikkaa keittobanaanien kuoreen pituussuunnassa viiltoja ja irrota kuori. Leikkaa banaanit reilun sentin paksuisiksi paloiksi. Paista palat öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 600 g keittobanaania (keltaiseksi kypsyneitä) 2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa
Vinkki: Keittobanaanit tarjotaan aina kypsennettyinä. Vihreä banaani on kiinteä ja sopii keitettäväksi tai paistettavaksi. Keltainen banaani on hieman kypsempi ja parhaimmillaan ruoissa, joissa kaivataan enemmän makeutta ja pehmeyttä. Sen voi myös grillata. Kuoreltaan musta banaani on täysin kypsä ja makea joten se sopii parhaiten jälkiruokiin.
Ravintosisältö
191
Energiaa kcal
800
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
191
Energiaa kcal
800
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





