Leikkaa keittobanaanien kuoreen pituussuunnassa viiltoja ja irrota kuori. Leikkaa banaanit reilun sentin paksuisiksi paloiksi. Paista palat öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Mausta suolalla.
Vinkki: Keittobanaanit tarjotaan aina kypsennettyinä. Vihreä banaani on kiinteä ja sopii keitettäväksi tai paistettavaksi. Keltainen banaani on hieman kypsempi ja parhaimmillaan ruoissa, joissa kaivataan enemmän makeutta ja pehmeyttä. Sen voi myös grillata. Kuorestaan musta banaani on täysin kypsä ja makea ja se sopii parhaiten jälkiruokiin.
Tarjoa paistetut banaanipalat esimerkiksi japanilaisten shogayaki-tyylisten possupihvien kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
800
191
7,3 g
0,5 g
27,5 g
20,3 g
2,8 g
1,8 g
0,8 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli