Leikkaa keittobanaanien kuoreen pituussuunnassa viiltoja ja irrota kuori. Leikkaa banaanit reilun sentin paksuisiksi paloiksi. Paista palat öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Mausta suolalla.
Vinkki: Keittobanaanit tarjotaan aina kypsennettyinä. Vihreä banaani on kiinteä ja sopii keitettäväksi tai paistettavaksi. Keltainen banaani on hieman kypsempi ja parhaimmillaan ruoissa, joissa kaivataan enemmän makeutta ja pehmeyttä. Sen voi myös grillata. Kuoreltaan musta banaani on täysin kypsä ja makea joten se sopii parhaiten jälkiruokiin.
Tarjoa paistetut banaanipalat esimerkiksi japanilaisten shogayaki-tyylisten possupihvien kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
191
800
7,3 g
0,5 g
27,5 g
20,3 g
2,8 g
1,8 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli